Društvo

Festival “Merlinka”: Večeras projekcija filma “Ja sam Divajn”

1905kvirok
M
eđunarodni festival queer filma "Merlinka", koji u Podgorici organizuje crnogorska LGBTIQ asocijacija "Kvir Montenegro", nastavlja se danas revijom kratkometražnih filmova i crnogorskom premijerom dugometražnog filma "Ja sam Divajn".

Festival “Merlinka”: Večeras projekcija filma “Ja sam Divajn”
Portal AnalitikaIzvor

-Poslije Los Anđelesa, Londona, Beograda i Ostina, ekskluzivna premijera filma "Ja sam Divajn" biće organizovana danas sa početkom u 19:30 sati u okviru "Merlinka" festivala queer filma u Multimedijalnoj sali PR Centra u Podgorici. Svjetsku premijeru imao je na "SXSW" festivalu u Ostinu u Teksasu, a bio je dio selekcije "Sheffield doc/fest-a", "Oufest" LGBT filmskog festivala u Los Anđelesu, "BFI" LGBT Filmskog festivala u Londonu i "Merlinka" festivala u Beogradu. „Ja sam Divajn“ je priča o Harisu Glenu Milstedu, od njegovih smjernih početaka kada je bio predebeo i zbog toga ismijavan dečko iz Baltimora, do internacionalno priznate drag zvijezde zahvaljujući saradnji sa režiserom Džonom Votersom. Pljujući u lice statusu quo što se tiče fizičkog izgleda, rodnog izražavanja, seksualnosti i već prihvaćenim konceptima ljepote, Divajn je prešao put od kompletnog autsajdera do toga da je danas veličanstvo andergraund scene. Sa potpunim posvećenim i hrabrim stavom on je zamaglio te granice između izvođača i ličnosti i donio je novu revoluciju u pop kulturu. Ja sam Divajn“ je definitivno biografski portret koji prati legendarno uzdizanje ikone do sramotnih granica sa sve njegovim emocionalnim kompleksima- saopštili su organizatori.

Danas u okviru "Merlinka" festivala od 18:00 sati u Multimedijalnoj sali PR Centra u Podgorici možete pratiti i reviju kratkometražnih filmova: "Sestrinstvo", "Dečko" i "Bjekstvo od gravitacije".

Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Portal Analitika