Fudbal

Dortmund oštećen, Bajernu trofej Kupa

RobenTrofej
F
udbaleri Bajern Minhena osvojili su trofej Kupa Njemačke, 17. put u istoriji, pošto su u finalu bili bolji od Borusije iz Dortmunda nakon produžetaka sa 2:0, ali je trofej u regularnom toku (0:0) bio bliži "milionerima" pošto im sudija Florijan Mejer nije priznao čist pogodak.

Dortmund oštećen, Bajernu trofej Kupa
Portal AnalitikaIzvor

Nakon prekida u drugom poluvremenu Mats Humels našao se u šesnaestercu i pošto je Manuel Nojer otišao sa gol crte, lagano poslao loptu ka mreži, ali se ispriječio Dante koji je izbio loptu daleko od gola. Usporeni snimak pokazuje da je lopta vjerovatno prešla preko gol crtu i da su "milioneri" oštećeni.

Presudni pogodak postignut je u 107. minutu kada je Vajdenfeler bacio loptu ka Šmelceru koji se nije dobro snašao, te mu je loptu ukrao Boateng koji je centrirao na drugu stativu đe se našao Arjen Roben, pa je Holanđanin, uz lošu intervenciju čuvara mreže tima iz Dortmunda donio vođstvo Bajernu.

Ekipa iz Minhena je poslije dobrog pasa Klaudija Pizara i egzekucije Tomasa Milera u 123. minutu samo potvrdila novi trofej u svojim vitrinama.

Portal Analitika