Region

U Obrenovcu kritično, ima mrtvih

 

obrenovac1

N
ajkritičnija tačka u Srbiji je trenutno Obrenovac, počeli smo da iznosimo i prva beživotna tijela, kazao je načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

U Obrenovcu kritično, ima mrtvih
Portal AnalitikaIzvor

On je na konferenciji za novinare rekao da, dok se voda ne povuče, neće se u javnost izlaziti sa brojem žrtava.

"Došlo je do probijanja savskog nasipa kod TENT-a u dužini od 100 metara... Ukoliko se taj prekid ne sanira, a radi se na tome, popodne bi u Obrenovcu mogli da imamo još goru situaciju", rekao je Marić i dodao je da je u pitanju trka s vremenom.

Za sada se Kolubara uliva u Savu, tu je prekid od 100m, tu je težište problema, i ukoliko se taj dio ne sanira, Sava će početi da plavi Obrenovac, objasnio je načelnik Štaba.

obrenovac2
U Obrenovcu je trenutno više od 100 čamaca, uključeni su helikopteri VS i MUP-a, rekao je Marić. Evakuisano je više od 4.000 ljudi.

"Cjelokupna akcija spasavanja je organizovana tako da se išlo po prijavama građana... Morate razumeti da se radi o hiljadama ljudi, nije se moglo doći do svakog, prioritet su bili oni na nižim spratovima, ne na višim etažama... Naravno, djeca, trudnice, stari.... Tako će biti i dalje, i danas", dodao je Marić.

Što se tiče Šapca, veliki posao je juče urađen, rekao je Marić i zahvalio se svim dobrovoljcima, a naročito spasiocima iz Rusije, Slovenije i drugih zemalja koji su došli da pomognu. On je rekao da je urađen veliki posao sa ojačavanjem bedema u Šapcu i Sremskoj Mitrovici, ali da to ne znači da je posao završen.

On je dodao da je situacija kritična u ovim mjestima, ali i da su desetine mjesta u Srbiji sravnjene sa zemljom.

"Ovo je katastrofa koja nije zabilježena u Srbiji", dodaje.

Poslije dva dana, ljudi su prvi put ušli u Krupanj, rekao je Marić. Da napomenemo, u Krupnju je situacija kritična, potpuno je odsječen od okolnih opština jer su na putevima odroni, a Jadar je odnio most na putu koji vodi ka Loznici.


Portal Analitika