Fudbal

Kup Njemačke: Trofej Bajernu ili Dortmundu?

BajernDortmundd
S
udar dva najbolja njemačka tima već godinama unazad budi pažnju kompletne fudbalske javnosti. S jedne strane je još uvijek evropski prvak Bajern, dok na drugom dijelu terena se nalazi tim koji igra možda i najljepši fudbal na Starom kontinentu – Borusija iz Dortmunda.

Kup Njemačke: Trofej Bajernu ili Dortmundu?
Portal AnalitikaIzvor

 

Upravo će oni odlučiti ko će podići pehar najmasovnijeg njemačkog takmičenja u meču koji počinje od 20 časova i igra se u Berlinu. Bavaci, koji su osvojili trofej Kupa Njemačke prošle godine pobjedom nad Štutgartom, sigurno nijesu zaboravili sramni poraz od 2:5 iz 2012. godine, koji su pretrpjeli upravo od čete Jirgena Klopa.

Oba tima ove sezone veže činjenica da su eliminisani iz Lige šampiona od strane Reala, pa i dok Bajern već ima utjehu u trofeju Bundeslige, tim sa "Vestfalena" je željan da ova godina ipak bude upisana i u odeljak trofeji. Ono što će posebno biti zanimljivo u ovom meču je činjenica da će trofej Bajernu pokušati da otme, u svojoj posljednjoj utakmici za Borusiju, Robert Levandovski. Upravo će Poljak već sljedeći meč igrati sa grbom tima iz Bavarske.

Kada je riječ o tradiciji ona je na strani Bajerna. Čak 16 finala od 20 koje su igrali, momci iz Minhena su osvojili. Borusija za sada u svojim vitrinama ima tek četiri kupa. Inače, u međusobnim duelima Bavarci su slavili 46 puta, klub iz Dortmunda 25, a 30 susreta završeno je bez pobjednika. Posljednji put su se ekipe sastale 12. aprila, a slavili su Klopovi izabranici 3:0. Isti rezultat, ali u korist učenika Pepea Gvardiole viđen je 23. novembra.

Portal Analitika