Politika

Rožaje: Uz državnu na promotivnim skupovima vijori se i zastava Turske

1705turskaz
K
ao i uoči parlamentarnih izbora, Bošnjačka stranka BS na predizbornim skupovima u Rožajama ne ističe državnu, već samo nacionalne i turske zastave. Iz medijskog tima BS-a su, pišu Vijesti, pojasnili da isticanje nacionalnih simbola nije njihova preporuka, već volja članstva.

Rožaje: Uz državnu na promotivnim skupovima vijori se i zastava Turske
Portal AnalitikaIzvor

- Pokušavamo da građanima Rožaja pokažemo kako se vodi fer i pozitivna kampanja. U tom smjeru smo dopustili da svako, shodno svom ubjeđenju, nosi obilježja. Tako su na prvom promotivnom skupu u MZ Balotiće bila prisutna obilježja Bošnjačke stranke, nacionalne zastave Bošnjaka kao i zastava države Crne Gore - kazali su iz BS-a.

Pored toga iz BS-a su poručili da “o tome koliko vole zemlju u kojoj su rođeni” svjedoči podatak da je na referendumu o državnom statusu Rožaje sa 93 procenta podržalo nezavisnu Crnu Goru, čime su “dokazali da su iskreni prijatelji Crne Gore”.

Iako je vijorenje srpskih zastava u Beranama oštro osudila, DPS nije reagovao što se na promotivnim skupovima koalicionog partnera na državnim nivou vijori zastave, takođe, druge države turske.

- Mi nemamo dvostruke standarde prema bilo kome, zato očekujemo da svi jednako poštuju obilježja naše zajedničke kuće. Građani svih vjera i nacija su obnovili državu, zato nikada nećemo praviti poređenja među njima i njihovom nacionalnom osjećanju. Ali zato pravimo razliku između partija zbog njihovog odnosa prema državi. Neke su podržale obnovu nezavisnosti i poštuju državne simbole, a pojedine kao oparene bježe dok se intonira himna - rekao je portparol DPS-a Časlav Vešović.

 

Portal Analitika