Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • MILIĆ u osvještanim prostorijama CZK: Đukanović se oprostio od Kolašina, sami ćemo da formiramo vlast

MILIĆ u osvještanim prostorijama CZK: Đukanović se oprostio od Kolašina, sami ćemo da formiramo vlast

1705snpok
U
činci aktuelne kolašinske vlasti su pogubni i najbolje se mogu opisati jednom riječju - „Ništa“. To je govreći na promotivnom skupu u tom gradu sinoć kazao lider Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić, prenosi portal Vijesti.

MILIĆ u osvještanim prostorijama CZK: Đukanović se oprostio od Kolašina, sami ćemo da formiramo vlast
Portal AnalitikaIzvor

"Zbog toga mi nikad nije bilo lakše držati govor. Sjetite se kada je u Kolašinu SNP bila vlast. Jeste li tada imali neplaćene poreze i doprinose ili 13 milona eura duga? No, to nas neće uplašiti, što su dugovi prema jednom danu slobode. Đukanović kaže „Podgorica ne smije pasti“, a što znači da se od Kolašina oprostio, kao i od onih koje gura ispred sebe", poručio je Milić Kolašincima.

On je uvjeren da će SNP u Kolašinu moći samostalno da formira vlast. Nakon što se osvrnuo na lokalne teme, Milić je govorio je i o ključnim razlikama između svoje stranke i Demokratske partije socijalista (DPS).

Dok je i jednog člana SNP, Crna Gora, kazao je Milić, neće ući u NATO, bez referenduma. Sankcije Vlade Crne Gore Rusiji, Milić je nazavao „najvećom glupoštću i nesojlukom”.

Lider SNP Kolašince je pozdravio sa „Zdravstvujte, Kolašin“, a svoj nedavni boravak u Rusiji obrazložio, kako je kazao, „potrebom da objasni kako ni 10 odsto crnogorskog naroda ne misli o toj državi kao crnogorska Vlada“.

Prije početka promotivnog skupa SNP, članovi te partije organizovali su da sveštenik Mitropolije crnogorsko-primorske Rade Radović osvješta prostorije Centra za kulturu.

Lokalno rukovodstvo bez tog čina nije željelo da uđe u salu, jer je u tim prostorijama, sredinom marta, svečanoj akademiji povodom 95 godina od Božičnog ustanka i Rovačke republike, prisustvovao mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo.

Portal Analitika