Fudbal

Mec, Lans i Kaen u eliti, posljednje kolo u Ligi 1

Liga1
U
subotu ćemo znati ko će pored Ažaksjoa i Valensijena ispasti iz Lige 1, a večeras smo dobili odgovor ko će sljedeće sezone igrati u najjačoj ligi u Francuskoj.

Mec, Lans i Kaen u eliti, posljednje kolo u Ligi 1
Portal AnalitikaIzvor

Mec je odavno izborio plasman u društvo najboljih i završio sezonu na prvom mjestu, a nakon konačnog raspleta u posljednjem kolu Lige 2 ekipi sa istoka Francuske prodružili su se Lans i Kaen.

Lans je kao gost slavio na Korziki protiv CA Bastije sa 2:0 i završio na drugom mjestu, dok je Kaen uzeo bod kod Dižona (2:2) u gostima, što mu je bilo dovoljno za treću poziciju u konačnom plasmanu.

U igri za povratak u elitu bio je i Nansi, čiji su fudbaleri imali imperativ pobjede u Okseru (završeno bez golova), pod uslovom da Lens izgubi.

Utakmicama 38. kola u subotu će se završiti francuski fudbalski šampionat, a dilema nije ostalo mnogo. Bitku za treće mjesto i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona vode Lil, koji ima dva boda prednosti, i Sent Etjen. Lil će u goste Lorijenu koji je u odličnoj formi, dok "zeleni" dočekuju posljednjeplasirani Ažaksio koji je uz Valensijen ispao iz lige.

Posljednji putnik u niži rang traži se između Sošoa i Evijana koji će se i sastati i u međusobnom duelu odlučiti ko ostaje u najvišem rangu. Prednost gostiju biće u tome što im odgovara i neriješen rezultat.

Subota, 17. maj:

21.00h Bastija - Nant

21.00h Lorijen - Lil

21.00h Olimpik Marsej - Gengan

21.00h Monako - Bordo

21.00h Nioa - Olimpik Lion

21.00h Pari Sen Žermen - Monpelje

21.00h Rems - Ren

21.00h Sent Etjen - Ažaksio

21.00h Sošo - Evijan

21.00h Tuluz - Valensijen

Portal Analitika