Politika

Stijepović promovisao program na Starom Aerodromu

1605migook
N
osilac liste i kandidat za gradonačelnika koalicije „Za evropsku Podgoricu – Milo Đukanović“ Slavoljub Migo Stijepović razgovarao je večeras na Starom Aerodromu sa građanima, volonterima i aktivistima Demokratske partije socijalista tog dijela grada.

Stijepović promovisao program na Starom Aerodromu
Portal AnalitikaIzvor

Stijepović je u direktnom razgovoru sa građanima predstavio program koalicije „Za evropsku Podgoricu – Milo Đukanović“, namijenjen Starom Aerodromu.

-Između ostalog, biće izgrađen uređaj za prečišćavanje otpadnih voda, čime će biti stvoreni uslovi za trajno rješenje tretmana otpadnih voda u svim gradskim cjelinama, a dodatno će biti izgrađeni primarni kolektori i dio sekundarne mreže u ulicama Veljka Vlahovića i Zmaj Jovinoj. Prema planu, biće rekonstruisane saobraćajnice u ovom naselju, čime će biti riješen problem atmosferske kanalizacije, a biće izgrađen i kružni tok na raskrsnici Bulevara Pete proleterske i Ulice Veljka Vlahovića. Takođe će biti rekonstruisane ulice Zmaj Jove, druga faza Ulice Miloša Obilića, Put Radomira Ivanovića od raskrsnice sa Bulevarom Josipa Broza do brda Šipčanik.

Na Starom Aerodromu planirana je izgradnja sportskog kompleksa i Kuće fudbala, što će kreirati sadržajniji i bogatiji život u ovom dijelu Podgorice. U zahvatu DUP-a „Servisno skladišna zona“ biće izgrađen još jedan objekat socijalnog stanovanja, u koji će se useliti korisnici materijalnog obezbjeđenja porodice, zaposleni u Glavnom gradu i oni kojima će stanovi biti dodijeljeni u okviru eksproprijacije. Izgradnjom dječjeg vrtića na Starom Aerodromu biće stvoreni najbolji i najsavremeniji uslovi za boravak najmlađih stanovnika ovog dijela Podgorice.

Stijepović je naglasio da je prioritet programa koalicije koju predvodi interes svakog građanina i ravnomjeran razvoj svih djelova grada.

Portal Analitika