Fudbal

Potvrđeno: Barsa i Mesi postigli dogovor!

mesiBCN
B
arselona je danas saopštila da je postigla dogovor sa najvećom zvijezdom tima, Lionelom Mesijem, oko potpisivanja novog ugovora, prenose sportski portali.

Potvrđeno: Barsa i Mesi postigli dogovor!
Portal AnalitikaIzvor

Iz kluba je su potvrdili da će narednih dana argentinski napadač potpisati novi ugovor.

Pregovori o obnavljanju ugovora vođeni su nekoliko nedjelja, a dogovoreno je da Mesi zarađuje 20 miliona eura po sezoni, čime će postati najplaćeniji fudbaler planete.

"Barselona je postigla dogovor sa Lioonelom meisjem u vezi uslova priduženja saradnje. Revidirani ugovr biće potpisan u narednih nekoliko dana", piše u saopštenju Katalonaca.

Što piše u novom ugovoru?

Mesi je do sada primao 13 miliona eura godišnje, a sada će se ta suma popeti na 20 miliona, uz eventualne bonuse koji mogu da iznose do 3 miliona.

Trajanje ugovora nije izmijenjeno, Mesi će u klubu ostati sve do 2018. godine. Otkupna klauzula je takođe ostala ista, ukoliko neki klub bude ponudio 250 miliona eura Barselona će morati da prihvati tu ponudu.

Najviše problema bilo je oko dijela ugovora za korišćenje Mesijevih slika. Barselona je htjela da ima udjela u dobiti koje je on zarađivao od sponzora, ali su na kraju našli neko zajedničko rješenje.

Portal Analitika