Fudbal

Barselona vs Atletiko za prvaka Španije!

BarsaVSAtletiko
C
ijela sezona staje u 90 minuta - tako je najlakše opisati predstojeći duel Barselone i Atletiko Madrida, koji će danas od 18 sati odlučiti šampiona Španije.

Barselona vs Atletiko za prvaka Španije!
Portal AnalitikaIzvor

Madridski klub je, kolo prije kraja Primere, prvi na tabeli sa tri boda više od Barselone, koju samo pobjeda vodi do petog trofeja u posljednjih šest godina. S druge strane, ukoliko trijumfuje ili osvoji makar bod, Atletiko će će doći do prvog pehara prvaka Španije od 1996. godine.

Četiri od pet utakmica koje su ovi rivali odigrali u sezoni završene su bez pobjednika, a jedinu pobjedu zabilježio je Atletiko sa 1:0. Bilo je to u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona.

Situacija u kojoj posljednje kolo odlučuje prvaka događa se tek treći put u istoriji, a zanimljivo je da su baš ovi klubovi bili uključeni u prethodna dva slučaja. Atletiko je pobijedio Sevilju u posljednjem kolu u sezoni 1950/51, a pet godina ranije Sevilja je u posljednjoj utakmici savladala Barselonu i tako došla do trofeja.

"Jorgandžije", takođe, imaju priliku da prekinu dominaciju Reala i Barselone. Posljednji klub koji je osvojio šampionsku titulu, a da nijesu u pitanju dva najveća španski kluba, bila je Valensija 2004. godine.

Subota, 17. maj:

16:00h Real Madrid - Espanjol

18:00h Barselona - Atletiko Madrid

22:00h Valensija - Selta

Neđelja, 18. maj:

12:00h Real Sosijedad - Viljareal

18:00h Osasuna - Betis

18:00h Rajo Valjekano - Hetafe

18:00h Valjadolid - Granada

18:00h Almerija - Atletiko Bilbao

TabelaPrimera17.05
Portal Analitika