Politika

VEŠOVIĆ: Pajović čisti biografiju DF-a

cajo
P
ortparol DPS-a Časlav Vešović ocijenio je da lider Pozitivne Darko Pajović-čisti biografiju Demokratskog fronta.

VEŠOVIĆ: Pajović čisti biografiju DF-a
Portal AnalitikaIzvor

- Postoje tri moguća razloga zbog čega lider Pozitivne Crne Gore ne pravi razliku između DPS i DF. Prvi je da u toj stranci boluju od političkog sljepila, kada nijesu u stanju da prepoznaju razlike između partije koja uspješno predvodi Crnu Goru na putu EU i NATO integracija i druge koja kao vrhunac demokratskog dostignuća nudi prebijanje pripadnika manjinskih naroda, obijanje privatnih kuća i raspirivanje nacionalnih tenzija, kazao je Vešović.

Drugi mogući razlog, kako je dodao, je da je politička ideologija Pozitivne do te mjere bezlična i neprincipijelna, koju mijenaju za manje od jednog dana i onda, gledajući kroz svoje iskustvo, nijesu u stanju da uoče razliku između dva pola na političkoj sceni, jednog koji je privržen interesima države i njenih građana i drugog koji radi sve suprotno tome.

- I konačno, treći, koji je najrealniji: iako nastoji da pravi trenutni otklon od DF-a on zapravo poistovjećivanjem retrogradne političke strukture sa partijom koja je vodila Crnu Goru do obnove njene državnosti želi da očisti lošu biografiju DF-a da bi savez sa njima predstavio kao prirodnu stvar. Nije morao toliko da se trudi. Kada se formirala vlast u Nikšiću, DF je za Pozitivnu rekao da je partija koju je osnovao krupni kapital, a Pozitivna im je saopštila da su oni nacionalisti i prevaranti, pa im to nije smetalo da prave koalicije. Zato ovo poređenje Pajovića nikoga neće zavarati, kao što neće uspjeti da očisti istoriju Demokratskog fronta, zaključio je Vešović.

 

 

 

Portal Analitika