Region

DRAMA KOD LOZNICE: Mještani zarobljeni u kućama, odsječeni od svijeta

drama
M
ost u Dragincu kod Loznice napukao je od siline rijeke Jadar koja je poplavila sve u ovom kraju. Saobraćaj je u prekidu i do centra mjesta nije moguće doći iz bilo kog pravca.

DRAMA KOD LOZNICE: Mještani zarobljeni u kućama, odsječeni od svijeta
Portal AnalitikaIzvor

U nekoliko domaćinstava u priobalju stanovnici su ostali u svojim kućama, a u gradskom štabu za vanredne situacije strahuju od rušenja mosta što bi dodatno onemogućilo protok nabujalog Jadra.

- Noćas oko pola jedan, na sredini je napukao most a od juče do Draginca se može samo vazdušnim putem - kaže Dragoslav Dobrić, člana Gradskog vijeća. On objašnjava da je voda potkopala betonski most na Jadru, a onda je i napukao na sredini i prijeti da začepi protok.

- Više od metar je ušlo u kuću a pod vodom su i sve pomoćne zgrade. Podigao sam namještaj i ako nastavi da raste vodostaj za 30 centimetara će i to poplaviti. Pošto ne mogu da boravim u kući prešao sam kod rođaka. Imam 42 godine i ne pamtim da je ikad ovako bilo a stariji ljudi kažu da je poslije 1932. ovo prvi put da je preplavljen valjevski put - kaže Vladimir Pavlović iz Cikota kod Draginca.

 

 

 

Portal Analitika