Politika

VUČUROVIĆ: Pajović bio na Đukanovićevoj listi i ne treba da nas vrijeđa

025ovanvucurovicok
F
unkcioner Demokratskog fronta i portparol Nove srpske Demokratije Jovan Vučurović ocijenio je u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika da predsjednik Pozitivne Darko Pajović ne treba da upoređuje Demokratski front sa DPS-om. Vučurović je reagovao na intervju Darka Pajovića dat agenciji Mina u kojem je Pajović naveo da je Crnoj Gori je neophodan treći put, autentičan i drugačiji od onih koje joj nude DPS i Demokratski front, jer između njih nema suštinske razlike.

VUČUROVIĆ: Pajović bio na Đukanovićevoj listi i ne treba da nas vrijeđa
Portal AnalitikaIzvor

- Predsjednik Pozitivne CG ponovo pominje ,,treći put'' iako ni sam ne zna da definiše šta je to i o čemu se radi iz prostog razloga jer trećeg puta nema, ima samo onih koji su protiv vlasti i onih koji su uz vlast. Vrlo jednostavno i precizno, naveo je Vučurović.

Prema njegovim riječima, ako je Demokratski front tražio da se uoči izbora svi izjasne da li su uz vlast ili opoziciju, to je potpuno legitimno i normalno, jer građani treba da znaju kome će dati glas i kuda će njihov glas otići.

- Predsjednik Pozitivne CG ne treba da nas vrijeđa zbog toga što smo tražili jednostavan i suštinski odgovor, niti da nas upoređuje sa DPS-om. To što nikada nijesmo bili sa DPS-om je naš kvalitet na koji smo veoma ponosni, a treba da ga podsjetimo da nas je predsjednik DPS-a nedavno zvao da budemo u koaliciji pa smo ga odbili, a čini se da bi neke druge strukture ,,trčeći'' prihvatile taj poziv. I nije pristojno da ljudi poput Pajovića, koji su se nedavno čak nalazili i na Đukanovićevoj izbornoj listi, sada spočitavaju, kako reče, ,,tradicionalnoj opoziciji'', neuspješnost što nije dosad promijenila DPS. Da nije bilo takvih koji su godinama bili uz DPS, Đukanovićeva partija bi odavno bila politička prošlost, i Crna Gora se ne bi suočavala sa svim onim problemima u kojima se danas nalazi, i ne bi bilo pljačkaške privatizacije, siromaštva, organizovanog kriminala, korupcije, krađe na izborima, itd. Zbog toga je Pajović jedna od poslednjih adresa koja treba na taj način da govori o opoziciji.

DF radi sve što je u njegovoj moći da sam osvoji apsolutnu vlast u Podgorici i mi tražimo od građana podršku za takav rezultat, gdje ne bi bilo nedoumica o prvom, drugom ili trećem putu, nego bi se izvršila prirodna i demokratska smjena vlasti, zaključio je Vučurović.

 

 

Portal Analitika