Ostalo

Rim: Nadal poslije velike borba do osmine finala

NadalMadrid
R
afael Nadal zabilježio je plasman u osminu finala Rima, pobijedivši Žila Simona poslije tri i po sata borbe sa 7:6 (1), 6:7 (4), 6:2.

Rim: Nadal poslije velike borba do osmine finala
Portal AnalitikaIzvor

Došao je Nadal u Rim poslije osvojene titule u Madridu đe nije blistao u finalu, ali je imao i sreću da je povreda zaustavila Keija Nišikorija na putu do uspjeha karijere.

Francuz je poslije pobjede nad Filipom Volandrijem ohrabren "izašao na crtu" Nadalu, koji je uz brejk imao priliku da uđe u mirniju završnicu, ali je uzvratio Simon i izjednačio na 5:5. Ponovo mu je oduzeo servis "kralj šljake", poslije čega nije ni došao do set lopte, pa je morao da presudi taj-brejk, u kom je tek bio ubjedljiv sa 7:1.

U drugom setu je Nadal vodio i sa 3:0, imao je i meč loptu poslije brejka Simona pri 6:5, ali je Francuz izborio novi taj-brejk u kom je bio uspješan za izjednačenje i treći set.

Nije imao snage i za preokret protiv sedmostrukog šampiona Rima, odolijevao je do sredine posljednjeg seta, kada su njegov otpor slomila dva uzastopna brejka za Nadalov odlazak u osminu finala, u kom će mu rival biti Mihail Južnji. (blicsport)

Portal Analitika