Politika

BEČIĆ: DPS Dom starih obećao prije četiri godine

dpsobecanje1405
D
emokratska partija socijalista (DPS) izbornim programom za lokalne izbore iz 2010.godine obećala je izgradnju Doma starih u Donjoj Gorici, a do sada radovi nijesu počeli niti je Budžetom Glavnog grada za ovu godinu predviđen novac za to, saopšteno je iz Socijalističke narodne partije.

BEČIĆ: DPS Dom starih obećao prije četiri godine
Portal AnalitikaIzvor

Nosilac liste “Za evropsku Podgoricu”, Slavoljub Stijepović obišao je danas lokaciju u Donjoj Gorici, na kojoj je planirana izgradnja Doma za stara i nemoćna lica, i pozvao građane da glasaju za onog kandidata koji će rješavati njihove probleme, a ne za one čiji je cilj destabilizacija Vlade.

Nosilac liste Socijalističke narodne partije (SNP) za podgoričke izbore, Aleksa Bečić, kazao je da je izbornim programom DPS-a za lokalne izbore održane 2010. godine, pod nazivom „Naš program govori djelima - Sigurno za evropsku Podgoricu - dr Miomir Mugoša“ kao jedno od ključnih obećanja navedeno da će biti izgrađen Dom starih u Donjoj Gorici.

- U tom Izbornom programu DPS-a data je i fotografija koja pokazuje kako će izgledati Dom. Ne samo da ni poslije četiri godine od ovog DPS-ovog obećanja nema ni jednog kamenčića kao znaka da su radovi započeli, već ni u Budžetu Glavnog grada za ovu godinu nije predviđen niti jedan cent za realizaciju ovog, prije četiri godine, pompezno obećanog investicionog projekta -kaže se u saopštenj Bečića.

Prema njegovim riječima, te činjenice su dobro poznate Stijepoviću, kao visokom funkcioneru DPS-a.

- Samim tim je neshvatljivo koliki je stepen drskosti i neodgovornosti prema građanima Podgorice koji demonstriraju i DPS i njeni najviši eksponenti, jer i poslije ovakvog primjera, bez imalo zazora, obilazeći jednu od lokacija njihovih praznih obećanja, pozivaju građane Podgorice da ih glasaju - naveo je Bečić.

On je ocijenio da je to skandalozno neodgovoran odnos koji demonstriraju prvi ljudi DPS-a u Podgorici, „u konkretnom slučaju prema najranjivijoj populaciji društva – starim i nemoćnim licima, godinama obećavajući a ništa ne rešavajući, što najplastičnije govori o karakteru DPS vlasti“.

- Očigledno da je Stijepović poruku odlazećeg gradonačelnika Podgorice da nastavi tamo gdje je on stao, razumio kao poziv da i on, kao što je to svih ovih godina činio Mugoša, obećava kako bi politički profitirao, ne mareći za kontinuirano varanje građana - uzaključio je Bečić.

Portal Analitika