Politika

LP: Majkama penzije, porodicama besplatni placevi


1405LPCG
L
iberalna partija je saopštila da ima konkretne inicijative za budućnost Podgorice i Crne Gore, a jedan od njih je “Srećna porodica je budućnost Podgorice”.

LP: Majkama penzije, porodicama besplatni placevi
Portal AnalitikaIzvor


LP ističe da žele da on postane dio izbornog programa novog gradonačelnika Slavoljuba Stijepovića. Ovim projektom je, kao navode, predviđeno da se majkama sa troje i više đece, a koje imaju minimum 15 godina radnog staža omogući nacionalna penzija, odnosno odgovarajuća nadokanada koja je njen ekvivalent.



"Znamo da je porodica osnovna ćelija društava, a majke su stub porodice, zato vjerujemo da je vrijeme da se značajnije pomogne svaka porodica koja ima troje, ili više đece i da se stvore uslovi u kojim će se đeca razvijati i rasti okružena svim potrebnim uslovima za bezbrižno djetinjstvo. Takođe, želja nam je da se svim bračnim parovima sa područja Glavnog grada dodijele građevinski placevi po simboličnoj cijeni od 1 eura. Za porodice koje imaju troje i više đece placevi će biti besplatno dodijeljeni," saopštio je predśednik Odbora Glavnog grada LP

Jovan Rabrenović.

Prema njegovim riječima, Glavni grad će sve bračne parove osloboditi plaćanja komunalija, a placeve će obezbijediti infrastrukturno za ugodan porodični život.

"To znači da će do svakog izgrađenog stambenog objekta biti dovedeni voda, struja, asfaltni put, ulična rasvjeta, telefon i besplatni internet. Na području koje će biti namijenjeno za ovakvu individualnu stambenu izgradnju nići će cijeli blokovi novih naselja koji će predstavljati srećnu i sigurnu budućnost našeg grada. Ovim konkretnim mjerama značajno ćemo poboljšati život u Podgorici i postati lider u regionu kada je u pitanju briga društvene zajednice o porodici i novim naraštajima".

U LP smatraju da će ove mjere značajno podstaći natalitet i uticati da Podgorica ostane grad mladosti i ljepote, kao što je to uvijek i bila.

"Stvorićemo uslove za život po modelu Skandinavskih zemalja. Vjerujemo da smo ovu ideju iznijeli pred najboljim mogućim gradonačelnikom i čovjekom za kojega smo uvjereni da je više nego spreman da otpočne sa njenom realizacijom u najkraćem roku. Mi ćemo mu u tome nesumljivo pomoći".

Iz LP pozivaju građane da masovnim izlaskom na birališta 25. maja daju svoj doprinos kako bi planove pretočili u stvarnost.

Portal Analitika