Fudbal

Valdes se pismom oprostio od Barse

1405viktorvaldesok
D
ugogodišnji Barselonin golman Viktor Valdes oprostio se otvorenim pismom od svojih bivših i aktuelnih suigrača, trenera i svih onih koji su mu pomogli da postane jedan od najboljih golmana svijeta.

Valdes se pismom oprostio od Barse
Portal AnalitikaIzvor

Valdes na kraju sezone napušta Barselonu nakon što je u njoj proveo 19 godina. Španac se trenutno oporavlja od povrede koljena i već duže vremena nije na raspolaganju treneru Herardu Martinu, jedinom treneru s kojim je radio, a kojem nije zahvalio.

„Došlo je vrijeme da se oprostim od svih vas. Nažalost, nijesam mogao završiti karijeru u Barseloni na način na koji sam htio, ali život je ponekad okrutan. Imao sam vremena da  sagledam odakle sam došao i šta sam postao. Trenutno je u mojoj glavi samo nostalgija prema ljudima koji su mi pomogli da ovdje stignem. Ovo pismo posvećujem njima. Hvala Van Galu, koji je pokazao veliku hrabrost kada je riskirao sa mladim igračem u kojem je samo on vidio  talent. On je počeo gradnju kluba kojeg sam imao priliku da budem dio. Hvala od srca. Hvala Franku Rajkardu koji mi je dao samopouzdanje i dopustio mi da se proslavim. Gdjegod bio i šta god radio, zauvijek ću ti ostati dužnik. Hvala, Pep, što si mi otvorio vrata i upoznao me s istinskim načinom na koji ovu igru treba shvatati i igrati. Hvala ti što si me usmjerio na put uspjeha. Pronašli smo ga zajedno, zar ne? Zauvijek ćeš ostati gospodin! Hvala, Tito! Gdje god bio, hvala ti što si nas naučio kako se snagom i karakterom suočavati sa životom. Hvala svim kolegama s kojima sam imao zadovoljstvo da treniram i nosim dres s klupskim grbom na grudima. Hvala vam, jer sam se zbog vas osjećao posebnim tokom svih ovih godina. Hvala vam, gospodo- naveo je Valdes u pismu.

Kako je naglasio, najvažnije mu je da se oprosti od vjernih navijača, koji su ga podržavali tokom kompletne karijere.

“Vi ste mi uvijek bili podrška, što je pravim borcima uvijek potrebno. Bili ste ponos u svakoj mojoj proslavi, podrška u svakoj mojoj utakmici. Neprestano ste mi slali pozitivnu energiju kojom sam se hranio i koja me nosila. Bez vas ne bih uspio. Hvala vam, hvala vam, hvala vam hiljadu puta. Zauvijek vaš, Forca Barsa! Viktor Valdes Aribas".

Valdes će ovog ljeta promjeniti klub, a spekuliše se da će obući dres Monaka.

 

foto: barcablog.com

Portal Analitika