Politika

Knežević zatražio informacije o potrošnji državnih sredstava u oblasti poljoprivrede

2802knezevicok
P
oslanik u Skupštini Crne Gore Milan Knežević zatražio je u ime Demokratskog fronta informacije od Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja koje se tiču potrošnje državnih sredstava u oblasti poljoprivrede za sitnije ruralne projekte, kako bi se utvrdilo da li se taj novac koristi za kupovinu glasova na terenu, saopšteno je iz političke grupacije Milana Kneževića.

Knežević zatražio informacije o potrošnji državnih sredstava u oblasti poljoprivrede
Portal AnalitikaIzvor

 

Informacije koje je poslanik Knežević zatražio su -opije svih rashoda koje je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja realizovalo sa ekonomske klasifikacije broj 4412, program Vodoprivreda: izdaci za lokalnu infrastrukturu za januar, februar, mart i april 2014. godine.

Kopije svih rashoda koje je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja realizovalo sa ekonomske klasifikacije broj 4412, program Ruralni razvoj: izdaci za lokalnu infrastrukturu za januar, februar, mart i april 2014. godine.

Kopije svih zahtjeva koje su opštine dostavile od 1. septembra 2013. godine do 1. maja 2014. godine Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja, a u vezi finansijske podrške za projekte lokalne infrastructure.

Kopije izvještaja o realizaciji međunarodnih projekata iz oblasti poljoprivrede, i to: u okviru mjera Ruralnog razvoja za projekat "Podrška investicijama u poljoprivredna gazdinstva" za 2012. i 2013. godinu; kao i za projekat "Institucionalni razvoj jačanju poljoprivrede Crne Gore" za 2012. i 2013. Godinu.

U saopštenju se navodi da je nevladina organizacija MANS javno pozvala sve poslanike da im pomognu i otkrivanju izbornih neregularnosti i da dođu do podataka koje državni organi od njih kriju a koji mogu ukazati na kupovinu glasova korišćenjem državnih sredstava.

Portal Analitika