Svijet

FOTO: Timi – zaštitni znak borbe protiv zlostavljanja životinja

1405timi1
S
koro 370 izgladnjelih, zapuštenih i zlostavljanih pitbulova spašeno je iz najvećih ringova za borbe pasa u američkim državama Alabama, Misisipi i Džordžija avgusta prošle godine, prenosi Telegraf.rs.

FOTO: Timi – zaštitni znak borbe protiv zlostavljanja životinja
Portal AnalitikaIzvor

Maleni pitbul Timi bio je jedan od njih. Danas srećno udomljen pas, postao je zaštitni znak svih kampanja u Americi protiv zlostavljanja životinja

1405timi2Timi je bio najmlađi među spašenim psima i imao je samo osam nedjelja u vrijeme kada je izbavljen. Bio je potpuno zapušten iako tako malen, prestravljen, sa nekoliko manjih povreda na glavi i ušima.

1405timi3Kompletnu akciju spašavanja pasa i hapšenja zlostavljača i organizatora borbi pasa, najveću poznatu i istoriji SAD prošlog avgusta, u koordinaciji sa FBI organizovala je ASCPA (The American Society for the Prevention of Cruelty to Animals), Američko društvo za prevenciju nasilja nad životinjama.1405timi4U trenutku upada policije u prostor u kojem su psi bili čuvani na jednom ranču u Misisipiju pronađeni su brojni leševi pasa razbacani svuda unaokolo. Timi je imao tu sreću da izbjegne tu fatalnu sudbinu i dočeka dan kada će biti oslobođen iz okrutnog zatočeništva.1405timi5Sada je Timi jedan od najsrećnijih pasa na svijetu koji uživa u zasluženoj sreći.

Izvor i foto: telegraf.rs

Portal Analitika