Politika

BOGOJEVIĆ: Na jarbolu u Podgorici biće samo državna zastava

1405bogojevic
U
Podgorici će se vijoriti zastava koja je simbol države Crne Gore i jedina koja je Ustavom definisana, jer odnos prema zvaničnim simbolima pokazuje odnos prema državi, kazao je nosilac liste koalicije „Evropsko lice Podgorice“ Dragan Bogojević za Dnevne novine.

BOGOJEVIĆ: Na jarbolu u Podgorici biće samo državna zastava
Portal AnalitikaIzvor

Nosilac liste Socijalističke narodne partije SNP i kandidat za gradonačelnika Podgorice Aleksa Bečić juče je za portal CdM izjavio da će se, ukoliko pobijedi, „u Podgorici slaviti samo na način koji znači pomirenje Podgorice i Crne Gore“, što znači da će „zajedno biti one zastave koje su utemeljene u istoriji Podgorice i Crne Gore: državna zastava, crnogorska trobojka sa apliciranim grbom i zastava grada Podgorice, kao i zastave mladosti, mudrosti i hrabrosti“.

- Odnos prema zvaničnim simbolima države pokazuje odnos prema državi i tu nema kompromisa - poručio je Bogojević.

On je naveo da će pravljanje postizbornih koalicija zavisiti od povjerenja koje građani ukažu izbornim listama i rezultatima.

- Jasno sam rekao da mi nećemo i ne želimo u vlast sa ovakvim DPS-om u Podgorici. To znači da nećemo u vlast, vlasti radi; vlast u kojoj bi legitimizovali njihove metode netransparentne i neodgovorne vladavine u suprotnosti s interesima građana Podgorice... Distanciranje od (Miomira) Mugoše i ograda od vlastitih kadrova pod plaštom „neki su se uljuljkali u vlasti, ispravićemo, samo nam dajte još četiri godine“ nije prihvatljiva. Dakle, imali su - ne četiri, nego mnogo više godina da ispravljaju sopstvene greške. To je neprihvatljiva argumentacija – riječi su Bogojevića.

On je dodao da koalicija na čijem je čelu „traži od građana da im daju povjerenje od četiri godine“ kako bi pokazali da u Podgorici „možemo živjeti bolje i pravednije, u punoj političkoj stabilnosti i očuvanju tekovina 21. maja“.

Bogojević je poručio da oni mogu samo praviti vlast na platformi njihovih programskih principa i obećanja koja su dali građanima Podgorice.

Portal Analitika