Svijet

Tužilac traži psihijatrijsku procjenu Pistorijusa

1405Pistorius
T
užilac Južnoafričke Republike zatražio je juče psihijatrijsku procjenu Oskara Pistorijusa nakon što je psihijatrica na suđenju za ubistvo tom paraolimpijskom šampionu izjavila da boluje od anksioznog poremećaja, prenosi Index.hr.

Tužilac traži psihijatrijsku procjenu Pistorijusa
Portal AnalitikaIzvor

Tužilac Geri Nel rekao je da želi da spriječi da Pistorijus (27), koji bi mogao da dobije kaznu doživotnog zatvora ako bude proglašen krivim za ubistvo svoje djevojke Rive Stenkamp, kasnije podnese žalbu na osnovu poremećenog psihičkog stanja.

Nel je rekao sudu da postoji „razumna mogućnost“ da Pistorijus boluje od mentalne bolesti, i da bi kasnije mogla da bude podnesena žalba, ukoliko se ne napravi odgovarajuća procjena. Ako sud odobri procjenu, ta će procedura ponovno odgoditi suđenje.

Pistorijusov advokat Beri Ru je protiv tog prijedloga, jer smatra da je to „preuranjeno“, budući da planira da pozove još svjedoka.

Očekuje se da će sud danas donijeti odluku o eventulanoj psihijatrijskoj procjeni .

Pistorijus je ustrijelio svoju djevojku na Dan Svetog Valentina 2013. godine. On tvrdi da je ubio jer je mislio da je provalnik koji se krije u kupatilu.

Foto: index.hr

Portal Analitika