Svijet

Albanska podrška CG integracijama

135al
A
lbanija snažno podržava evroatlantske integracije Crne Gore, te da će nastaviti da bude kvalitetan partner Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore na svim poljima saradnje, saopštili su diplomatski i vojni predstavnici te zemlje u Podgorici.

Albanska podrška CG integracijama
Portal AnalitikaIzvor

Ambasador Tonin Bećaj i izaslanik odbrane Republike Albanije na nerezidentnoj osnovi, pukovnik Fićiri Hodža, naglasili su da je Crna Gora na pravom putu kada je o evroatlantskim integracijama riječ, i da je Albanija  spremna da podijeli svoja iskustva i pruži bezuslovnu podršku Crnoj Gori na putu ka NATO.

Sa Bećajem i Hodžom razgovarali su sa predstavnicima Ministarstva odbrane, sa državnim sekretarom Bojanom Šarkićem, pomoćnikom ministra za politiku odbrane Ivanom Mašulovićem, načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore admiralom Draganom Samardžićem i načelnikom Odjeljenja za vojno-obavještajne i bezbjednosne poslove Goranom Poleksićem.

Zaključeno je da Crna Gora i Albanija imaju kvalitetnu saradnju u oblasti odbrane, kao i da će Albanija  nastaviti da bude pouzdan partner Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore na svim poljima saradnje.

Predstavnici ministarstva odbrane i Generalštaba naše Vojske upoznali su sagovornike o napretku Crne Gore na polju evropskih i evroatlantskih integracija, reformama sistema odbrane i planovima za naredni period.

 

Portal Analitika