Region

Ko je glavni balkanski narko-bos koga pominje Vučić?

narkobos1305
Č
ovjek koga je premijer Srbije optužio da je glavni narko-bos na Balkanu živi mirnim životom na Zvezdari i ulaže u nekretnine. Odavno je poznat srpskoj policiji koja ima operativne podatke da je jedan od najvećih krijumčara kokaina u Srbiji i Zapadnoj Evropi, ali do sada nije bio privođen, niti hapšen.

Ko je glavni balkanski narko-bos koga pominje Vučić?
Portal AnalitikaIzvor

Srpski premijer Aleksandar Vučić prilikom gostovanja na Pink televiziji izjavio je da policija u Srbiji već dugo ne može da uhapsi čovjeka koji je glavni balkanski narko-bos, koji živi u Beogradu, dok ovdašnji mediji uveliko spekulišu o kome se zapravo radi.

Iako je o njemu puno rečeno i napisano, niko nije objavio ime i prezime ovog “kralja trgovine narkoticima” na našim prostorima!

Vučić se zapitao kako je moguće da svi znamo ko je najveći narko-bos za cijeli Balkan, da on živi u Beogradu i da još nije uhapšen.

- Taj gospodin, taj najveći narko-diler, prije nego bilo ko drugi sazna za svaku našu akciju, pa javlja “kad kreće grmljavina“. Oni onda ostave mobilne telefone i šetaju se s policijskim službenicima, sa službenicima iz BIA i iz nekih drugih agencija. Ali, neka narod ne brine, kriminalci neće pobjediti na kraju – poručio je premijer Vučić, ne pomenuvši o kome se zapravo radi.

Nakon ove izjave, mediji su krenuli s objavljivanjem dodatnih informacija o ovom narko-bosu, o njegovim poslovima, mjestu stanovanja i po čemu je sve poznat u dosadašnjoj kriminalnoj karijeri. Međutim, nijedan medij nije naveo ko se konkretno sumnjiči da je najveći trgovac droge na Balkanu.

narkobos1ok1305

Navedeno je da osumnjičeni živi spokojno na beogradskom naselju Zvezdara u jednoj od četiri kuće koje posjeduje, kao i da se bavi izgradnjom stanova u ulici Dimitrija Tucovića.

Takođe, objavljeno je da se ovaj Zvezdarac, prema policijskim podacima, trgovinom droge bavi više od 20 godina, kao i da je novac zarađen od ovog posla uložio u nekretnine u našoj zemlji, ali i u inostranstvu.

Ono što je najzanimljive kod ove osobe jeste činjenica da se njegovo ime dovodilo u vezu sa svim većim hapšenjima u našoj zemlji. Njegove kuće su bile na meti i prilikom poslednje policijske akcije “Grom”. Međutim, nije uhapšen.

Iako je prema izvještajima policije, sudskim svjedočenjima i policijskim izvorima, jedan od najvećih krijumčara kokaina u Srbiji i Zapadnoj Evropi, do sada nije zabilježeno pokretanje istrage o ovome. Da policija poodavno prati njegov rad vidjelo se u “Bijeloj knjizi o organizovanom kriminalu MUP Srbije”, gdje je pomenut još 2001. godine.

Njegovo ime se pominjalo i na suđenju za ubistvo premijera Đinđića. Prema iskazima svjedoka saradnika s ovog procesa, oružje odnijeto iz stanice Stari grad jedno vrijeme je stajalo kod njega. Za njim je tokom “Sablje” izdata potjernica zbog sumnje da je učestvovao u atentatu, ali je posle nekoliko nedelja neobjašnjivo povučena.

Na suđenju za ubistvo premijera Zorana Đinđića povezan je s međunarodnim krijumčarima opojne droge u Južnoj Americi, odakle organizuje transporte velikih količina kokaina za Evropu, ali se bavi i trgovinom heroinom iz Turske, Bugarske i Makedonije u Evropu.

narkobos2ok1305

Ova osoba je navodno upoznala Ljubišu Buhu i Dušana Spasojevića, bivše vođe dvije najmoćnije kriminalne grupe u Srbiji – surčinskog i zemunskog klana. Dejan Milenković Bagzi i Aleksandar Simović svjedočili su na sudu da je ovaj Zvezdarac snabdjevao drogom surčinski klan.

Pored toga, njegovo ime se pominje i u kontekstu početka poslovanja Darka Šarića s kokainom u Južnoj Americi.

MUP Srbije je svojevremeno o njemu objavio sledeće:

“On je jedan od najznačajnijih trgovaca opojnim drogama na području SRJ i zapadne Evrope. Povezan je s međunarodnim krijumčarima opojne droge i u Južnoj Americi, odakle organizuje transporte velikih količina kokaina za Evropu, a odavno ima i uhodani kanal za krijumčarenje heroina iz Turske, Bugarske i Makedonije preko Srbije za zemlje zapadne Evrope, i to najčešće za Njemačku i Italiju. Njegov posao je organizovanje nabavke transporta i preprodaje opojnih droga i sam nikada ne dolazi u kontakt s narkoticima, niti licima koja neposredno vrše navedene poslove”.

Vidjećemo da li će nakon otkrivanja ovih informacija i izjava premijera, u narednim danima MUP konačno pokrenuti istragu protiv osobe za koju se vjeruje da je glavni  narko-bos i da li će nadležni državni organi  konačno objaviti njegovo ime.

Prema mišljenju premijera, to će biti test za sve istražne i sudske organe.

 

Telegraf.rs

Portal Analitika