Politika

Đukanoviću nagrada Zlatni Biatec za 2014. godinu

okdjukanovich1
P
remijer Milo Đukanović otputovaće danas u Varšavu, gdje će, na poziv kolege Donalda Tuska, boraviti u radnoj posjeti Poljskoj.

Đukanoviću nagrada Zlatni Biatec za 2014. godinu
Portal AnalitikaIzvor

On će sjutra iz Varšave otputovati u Bratislavu, gdje će na vodećem Forumu za vanjsku politiku i bezbjednost u Centralnoj Evropi – Globalnom Forumu bezbjednosti (GLOBSEC) biti jedan od glavnih govornika.

Đukanović i Tusk će, kako je saopšteno iz Vladinog Biroa za odnose sa javnošću, razgovarati o unapređenju bilateralne saradnje i daljoj podršci Poljske evropskom i evroatlantskom putu Crne Gore.

“Drugog dana posjete Varšavi Đukanović će, na poziv predsjednika Evropske banke za obnovu i razvoj Sume Čakrabartija, učestvovati na Godišnjem sastanku te finansijske institucije na visokom nivou”, kaže se u saopštenju koje prenosi agencija Mina.

Na skupu, na kom će učestvovati i Tusk i predsjednici vlada Moldavije i Republike Kirgizije, kao i evropski komesar za proširenje i susjedsku politiku, Štefan File, Đukanović će govoriti o ekonomskim i ukupnim dostignućima i iskustvima Crne Gore i zapadnog Balkana, kao jedini predstavnik iz regiona na visokom nivou.

U sastavu delegacije, tokom boravka u Varšavi, biće i ministar finansija Radoje Žugić.

Đukanović će u Bratislavi, u okviru GLOBSEC-a, učestvovati na posebnom panelu „Crna Gora na putu ka evroatlantskoj porodici”.

Na kraju posjete, 16. maja, Đukanoviću će biti uručena godišnja nagrada Zlatni Biatec za 2014. godinu od Ekonomskog foruma u Slovačkoj.

 

 

Portal Analitika