Politika

Đukanović: Crna Gora jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija

okdjukan1
O
tvarajući peti Festival investicija i nekretnina „FREI 2014“, koji će se, do 15. maja održati u Budvi, premijer Milo Đukanović je kazao kako je Crna Gora, u proteklih desetak godina, od sindikalne prerasla u jednu od najatraktivnijih svjetskih turističkih destinacija. Naglasio je da potencijala za ubrzani razvoj države nesumnjivo ima, ali da ih treba na pravi način iskoristiti, kako bi zainteresovali najmoćnije svjetske investitore, od kojih je jedan dio već aktivan u Crnoj Gori.

Đukanović: Crna Gora jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija
Portal AnalitikaIzvor

Ako potencijale imamo, postavlja se pitanje da li znamo da te potencijale stavimo u funkciju svog razvoja i kvalitetnijeg života, na održiv način, zapitao se Đukanović.

Konstatovao je da je to ključni izazov za Vladu, za aktere državne politike, da uz pisanje i implementaciju zakona, uz izgradnju institucija, pospješi sazrijevanje svijesti da je ovo vrijeme jedinstvena šansa koju ne smijemo ispustiti.

FREI je tematska, multidisciplinarna manifestacija, problemski usmjerena na razvoj investicija u nekretnine, sa fokusom na turistički sektor. Skup je namijenjen investitorima i komercijalnim kompanijama u sektoru nekretnina, predstavnicima državne i javne uprave, međunarodnih institucija, kao i stručnoj javnosti.

Kroz izložbu i prezentacije, na FREI 2014 učestvuje 35 kompanija među kojima su Atlas Grupa, Boka Grupa, Century 21, CGES, Colliers, Delta, Entext, ETG Grupa, Foresight, Horwath HTL, Ing-Invest, Luštica Development, Mace, MIPIM, MLC, Portonovi, Regionalni vodovod, Sauter, Soho, Stratex, Studio Grad, Studio Synthesis, Turner i Velimirović & Partners.

Na Festivalu će biti predstavljen i Crnogorski paviljon na 14. Venecijanskom bijenalu („Treasures in Disguise“).

(rtcg.me)

 

 

Portal Analitika