Politika

NS: Konjević da objasni kako je ministar policije postao opozicija

guberinic
N
arodna stranka je, reagujući na tvrdnje funkcionera SDP-a i ministra policije Raška Konjevića da je politička korupcija u Narodnoj stranci, održavala vlast Miomira Mugoše u Podgorici, tvrdi da je ministar policije jedini koji krije mjesto rođenja i pita  - da li bi bilo priče o političkoj korupciji da je NS podržala SDP.

NS: Konjević da objasni kako je ministar policije postao opozicija
Portal AnalitikaIzvor

“Možda bi mogao usput i da objasni kako je on, kao ministar policije, postao opozicija u Crnoj Gori. Rukovodeći se njegovom logikom, onda je neko njega iz opozicije korumpirao da iz vlasti pređe u opoziciju”, navodi se u saopštenju Narodne stranke dostaljenom Portalu Analitika koje je potpisao predsjednik IO Slaviša Guberinić.

“Ministar policije, koji jedini od  ministara krije mjesto svog rođenja, i način na koji je stekao državljanstvo Crne Gore, kada je s porodicom iz Bosne prebjegao u Crnu Goru, sada poziva tužilaštvo da se pozabavi političkom odlukom Narodne stranke da podrži Miomira Mugošu, umjesto njega. Da li bi bilo 'političke korupcije'  da smo i mi postupili kao i ostala opozicija, i podržala SDP? Tada bi to vjerovatno bio svojevrsni 'patriotizam”, zaljučuju u Narodnij stranci, dodajući da bi bilo interesantnije da ministar Konjević objasni kako su uspjeli da cijelu opoziciju, sem NS i DSS, privoli na njegovu stranu.

“Ili, pak, da  Konjević objasni čime je SDP platila privatne dugove jednom od najviših funkcionera Pokreta za promjene? Tu informaciju je objavio, niko drugi, do sama SDP i to u svom zvaničnom saopštenju. Ili, možda Konjević misli da bi policija trebala da uniformiše opoziciju kako da glasa i koga da podržava.”

Iz NS pozivaju ministra i da objasni kako je on, kao ministar policije, postao opozicija u Crnoj Gori.

“Rukovodeći se njegovom logikom, onda je neko njega iz opozicije korumpirao da iz vlasti pređe u opoziciju”, kaže se u saopštenju NS, i dodaje das u svi organi Narodne stranke podržali odluku o podršci Miomiru Mugoši, i time onemogućili SDP-u i Konjeviću da osvoje Podgoricu.

“I na tu odluku smo ponosni”, dodaju iz NS.

Iz NS kažu da oni nikada  neće biti na političkoj strani na kojoj je SDP i pored odluke dijela opozicije da toj istoj partiji, ponudi mjesto gradonačelnika Podgorice.

“Da i tu ponudu Konjević neće uzeti kao dokaz političke korupcije? Ili će je, zbog vlasti, ipak  prihvatiti?” pitaju iz NS, i pozivaju ministra da napusti funkciju i zvanično pređe u opoziciju.

“Umjesto što uveseljava javnost svojom kuknjavom što nije postao gradonačelnik Podgorice, možda bi bolje bilo da napusti funkciju ministra policije i pređe zvanično u opoziciju.  Što se Narodne stranke tiče, tamo gdje je SDP, tamo Narodne stranke neće biti”, zaključuju iz NS.

Portal Analitika