Region

VUČIĆ: Ne dodvoravamo se jeftinim stanovima

1105vuchic
P
odsticanje građenja jeftinih stanova nije nikakvo dodvoravanje nikome, izjavio je večeras premijer Srbije Aleksandar Vučić, povodom primjedbi na njegovo obećanje o jeftinim stanovima, prenosi beogradski Blic.

VUČIĆ: Ne dodvoravamo se jeftinim stanovima
Portal AnalitikaIzvor

"Nije to nikakvo dodvoravanje, uništili smo visokogradnju, a niskogradnju sveli na mafijaško poslovanje i sada će država da pomogne onima koji žele da grade, ali da ne računaju da zarade sto posto", rekao je Vučić gostujuci na Pink TV.

Jeftini stanovi gradiće se sigurno u Beogradu i za sada postoje tri lokacije, od kojih su dvije u Novom Beogradu, gradiće se i u Novom Sadu, Nišu, Kraljevu, razmatraju se i druge lokacije, naveo je Vučić i objasnio da je namjera da se tim projektom pokrene tržište nekretnina, koje je uništeno, a da ljudima s malim primanjima omogućimo da dođu do stana.

"Zato nam je potrebno zemljište koje će država davati besplatno, ona će se takođe odreći naknade za to zemljište i obezbijediće infrastrukturu.

Angažovaćemo samo najpovoljnije izvođače, dakle, ne mora da se gradi skupo i tim projektom izgubiće samo oni koji grade skupo. Mi mislimo da kvadrat takvog stana može da košta 350 do 400 eura", naveo je Vučić.

Komentarišući primjedbe da nije dobro da država gradi stanove, Vučić je rekao da u tom projektu nije riječ o miješanju države u tuđa posla, već da će stanove da gradi neko drugi i taj će da preuzme rizik za pomenuti posao, a država će samo da pomogne.

"A mi se sklanjamo odatle, jer je država loš vlasnik", zaključio je srpski premijer.

Portal Analitika