Politika

LP Bar: Sjutra prikupljanje potpisa za peticiju da majke sa troje djece dobiju nacionalnu penziju

Program_barskih_liberala
M
ladi članovi barskog odbora Liberalne partije prikupljaće sjutra u tom gradu potpise za peticiju, kojom traže da majke sa troje i više djece i najmanje 15 godina radnog staža, imaju pravo na nacionalnu penziju.

LP Bar: Sjutra prikupljanje potpisa za peticiju da majke sa troje djece dobiju nacionalnu penziju
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz LP potpise će prikupljati sjutra u 17:30 sati na trgu ispred Robne kuće u Baru.

"Ova akcija dio je socijalnog programa LP i barskih liberala, koji za cilj ima afirmaciju humanog društva jednakih šansi i slobodnog pojedinca koji mora imati osnovne uslove za dostojanstven život i rad i zasnivanje porodice", saopšteno je iz LP.

Posebna važnost programa je kako kažu liberali borba protiv rapidnog pada nataliteta u Crnoj Gori i Baru koji sve više postaje grad starih ljudi.

"Aktuelna ekonomska situacija koja primorava građane da se bore za osnovnu životnu egzistenciju ne dozvoljava zdrave uslove za zasnivanje porodice. Takva situacija još teže utiče, posebno na samohrane majke koje su prnuđene da žrtvuju svoju profesionalnu karijeru i nijesu u stanju da obezbijede uslove za svoju djecu", navodi se u saopštenju.

Akcija, koju je pokrenuo i podržao i Savez sindikata i za koju je do sada prikupljeno preko 4.000 potpisa, temelj je svakog zdravog društva.

"Barski liberali pozivaju sve građane da se pridruže akciji na trgu i daju svoj doprinos izgradnji društva jednakih šasi", navodi se u saopštenju.

Portal Analitika