Politika

Kalač: DPS nudi konkretna rješenja za razvoj seoskog područja u Rožajama

1105kalac
V
odimo pozitivnu kampanju čiji je cilj da konkretnim djelima pokažemo što ćemo da uradimo za svoje Rožaje i svoju državu Crnu Goru, a drugi će o sebi, takođe, reći onim što su učinili za svoj grad, rekao je Nusret Kalač, nosilac liste "Za evropsko Rožaje - Milo Đukanović" na današnjem promotivnom skupu u Jablanici.

Kalač: DPS nudi konkretna rješenja za razvoj seoskog područja u Rožajama
Portal AnalitikaIzvor

- DPS je uradila ambiciozan i realno ostvariv izborni program. Ne vidim da su to drugi učinili. Naročito je ambiciozan program za razvoj seoskog područja. Planirali smo da u naredne dvije godine izgradimo oko 60 km asfaltiranih seoskih puteva, riješimo vodosnabdijevanje u svim selima, kao i da obezbijedimo uredno snabdijevanje električnom energijom. Konkretno u Jablanici planiramo da riješimo probleme u vezi sa obezbjeđenjem vode za piće, da sagradimo 2 km asfaltnog puta kroz selo i da u narednih nekoliko dana počnemo radove na sanaciji pueva kroz selo. Naši planovi se oslanjaju na realne pretpostavke budući da smo obezbijedili sredstva za radove o kojima je riječ. Oni što su vam obećavali da će vam završiti puno toga, šta su uradili!? Ništa. Treba da dođu da vam se izvine, ne da traže glasove - kazao je Kalač u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Šefkija Murić, predsjednik Opštinskog odbora pitao je Jablaničane što bi bilo kada bi se svi svrstavali u nacionalne stranke i na šta bi ličila Crna Gora.

- Mi nijesmo partija koja dijeli ljude po naciji i vjeri - naglasio je Murić i ukazao na potrebu da se sačuva građanska orijentacija Rožaja. Podsjetio je da sve što je urađeno u Jablanici, uradio je DPS i lokalna vlast.

Mještani Jablanice su kazali da je dosta učinjeno na poboljašanju životnih uslova, ali da ima još problema koje treba rješavati. Na promotivnom skupu u Bijeloj Crkvi je rečeno da se dio ambicioznog izbornog programa za razvoj seoskog područja svakako odnosi na ovo selo. Ovdje će se, naime, graditi dva kilometra asfaltnog puta, a aktuelna je i izgradnja seoskog vodovoda.

Portal Analitika