Politika

Bogojević: Podgorica će postati grad sporta, rekreacije i zdrave sredine

1105bogojevic1
P
odgorica će sa upravom Evropskog lica Podgorice postati grad sporta, rekreacije i zdrave sredine, izjavio je nosilac liste Evropsko lice Podgorice prof.dr Dragan Bogojević.

Bogojević: Podgorica će postati grad sporta, rekreacije i zdrave sredine
Portal AnalitikaIzvor

On je istakao da su svakom gradu potrebne sređene sportske površine i dječija igrališta i da je to ono što će Podgorici dati poseban šarm. Podgorica je, prema njegovim riječima, grad sa nedopustivo malo javno dostupnih igrališta, a nerijetki su i primjeri da se tereni zaključavaju za rekreativce.

„Svi znamo koliko nas srećnim čine naši vrhunski sportisti kada pobjede na velikim takmičenjima,kada čujemo himnu i vidimo zastavu na pobjedničkim postoljima. Međutim, pored ovog vrhunskog postoji i ona rekreativna komponenta ,koja mlade naraštaje upućuje na sadržajan i zdrav život. To je jedan od razloga zašto ćemo biti posvećeni izgradnji novih terena za sport i obnovu već postojećih“, naglasio je Bogojević i dodao da će učiniti sve kako naša mladost ne bi slobodno vrijeme provodila u kladionicama,već na sportskim terenima.

Bogojević je kazao da je današnja akcija zapravo demonstracija da se pokaže kako se sa malo može postići mnogo.

„U tom smislu radićemo na obnovi mnogih zapuštenih i ruiniranih košarkaških, fudbalskih ,terena za odbojku i drugih sportskih igrališta. Sportski rekreativni tereni i sadržaji moraju biti beplatno dostupni svim građanima Podgorice“, naglasio je Bogojević.

1105bogojevic2
Naročita pažnja od strane uprave Evropskog lica Podgorice biće usmjerena ka FK Budućnost i podizanju kvaliteta sadržaja sportskog centra Morača.

„Obnova zatvorenog i otvorenog bazena biće naš prioritet kao i obnova njegovih spoljnih sadržaja: košarkaških i fudbalskih terena, staza za trčanje, sprava za oblikovanje tijela, klupa i drugog mobilijara. Vratićemo stari sjaj stadionu malih sportova ispod Gorice. Izgradićemo modernu biciklističku stazu koja će povezivati sve djelove grada", poručio je on.

Mladi koalicije Evropsko lice Podgorice danas su na košarkaškim terenima na više gradskih lokacija postavili nove table i obruče i obilježili terene. Akciju mladih podržali su pored nosioca liste i kandidati za odbornike.

Portal Analitika