Turizam

AZMONT INVESTMENTS: Projekat “Portonovi” nije doveden u pitanje

1105portonoviok
P
rojekat izgradnje turističkog kompleksa “Portonovi” u Kumboru, vrijedan pola milijarde eura, nije doveden u pitanje, izjavio je Vijestima novi izvršni direktor kompanije Azmont Investments Server Birkan, koji je na tom mjestu naslijedio Džejmsa Vilsona.

AZMONT INVESTMENTS: Projekat “Portonovi” nije doveden u pitanje
Portal AnalitikaIzvor

Ističući da će se projekat graditi fazno, Birkan demantuje spekulacije da je investitoru ponestalo novca i da će za gradnju hotela i drugih sadržaja sredstva biti “namaknuta” prodajom vila.

- Počela je nova faza u gradnji kompleksa. Uskoro će biti završeni zemljani radovi u gornjem dijelu budućeg naselja, a u pripremi je postavljanje platforme za šipove u predviđenom rejonu. Očekujemo i završetak Državne studije lokacije koja zahvata površinu od 24.17 hektara i 24,71 hektara na moru. Projekat napreduje prema planu i namjeravamo da do kraja 2016. operatoru predamo hotel, kako bi ga on pripremio za otvaranje početkom 2017 - precizirao je Birkan.

Projekat Portonovi počeo je u avgustu prošle godine, rušenjem 75 objekata na prostoru nekadašnje kasarne “Orjenski bataljon”. Zvanično, gradnju kompleksa svečano je otvorio premijer Milo Đukanović prije dva mjeseca.

Portal Analitika