Zabava

Kris Braun u zatvoru

1005krisbraunok
M
uzičar Kris Braun osuđen je na godinu dana zatvora u Los Anđelesu zbog kršenja uslovne kazne.

Kris Braun u zatvoru
Portal AnalitikaIzvor

Braun se 27. oktobra  prošle godine potukao s muškarcem u Vašingtonu i tako prekršio uslovnu kaznu koju je zaradio napadom na bivšu djevojku Rihannu 2009. godine.

Bez obzira na dosuđenih godinu dana, Braun ipak neće toliko provesti u zatvoru. Sudija je sabrao dane provedene na rehabilitaciji i u zatvoru, i zbog toga bi muzičar u zatvoru trebalo da provede 131 dan.

Međutim, zatvor okruga Los Anđeles ima običaj da pusti zatvorenike osuđene na godinu dana nakon što odleže 240 dana, što znači da bi Braun uskoro mogao izaći iz zatvora.

Uslovna kazna produžena mu je do januara 2015. Moraće da odradi hiljadu dodatnih sati društveno korisnog rada, dva puta sedmično da odlazi kod psihijatra i testira se na drogu triput sedmično.

Krivično je gonjen i zbog tuče u oktobru i prijeti mu do šest mjeseci zatvora i 1000 dolara kazne. Novo saslušanje određeno je za 25. juna u Vašingtonu.

Za prekršaj koji je počinio Braun obično se dosuđuje kazna od četiri godine zatvora, ali se sudija smilovao Braunu zbog toga što mu je nedavno dijagnosticiran bipolarni poremećaj koji je dijelom vjerojatno zaslužan za njegovo nasilno ponašanje.

(Vijesti.ba)

Portal Analitika