Svijet

Podmornica ponovo traga za MH 370

letmh370
M
ini podmornica će za nekoliko dana ponovo krenuti u potragu za malezijskim avionom koji je nestao 8. marta sa 239 putnika i članova posade.

Podmornica ponovo traga za MH 370
Portal AnalitikaIzvor

Australijski brod Okeanski štit nosi mini podmornicu američke mornarice Blufin-21 koja je pretraživala dno Indijskog okeana do početka ove sedmice kada je vraćena u luku zbog snadbijevanja novim zalihama, navodi AFP.

"Podmornica će tragati za bilo kakvim neuobičajenim i metalnim objektima. Oni će ili nešto naći ili neće ništa naći, to je sve što mogu da kažem, ali sve što možemo je da idemo za najboljim tragovima koje imamo i da ih slijedimo dok god ima smisla", izjavio je kapetan američke mornarice Mark Metjuz.

Podmornica će pretraživati dio Indijskog okeana odakle su došli signali uhvaćeni prošlog mjeseca, za koje se pretpostavlja da su emitovani iz crne kutije aviona.

"Nema sumnje da se radi o signalu koji je izumio čovjek, ali ne mogu da potvrdim da se radi o podvodnom lokatoru", rekao je Metjuz.

U opsežnoj potrazi iz vazduha i vode u Indijskom okeanu nije pronadjen nikakav trag aviona koji je misteriozno skrenut sa kursa manje od sat vremena nakon polijetanja iz Kuala Lumpura za Peking, a veruje se da se srušio u Indijskom okeanu daleko od zapadne obale Australije.

 

Portal Analitika