Muzika

Sestra Kristina “razbila” sa Kajli Minog

kajli
Č
asna sestra Kristina Skuča (Cristina Scuccia) i australijska pop-pjevačica Kajli Minog (Kylie Minogue) zajedno su na pozornici izvele pjesmu “What a Feeling” iz filma Flashdance, u dvorani je nastao pravi delirij, a milioni gledalaca  sms-ovima su poduprli časnu sestru u njenom takmičenju u emisiji The Voice za nove pjevačke talente koja se prikazuje na talijanskom RAI-ju.

Sestra Kristina “razbila” sa Kajli Minog
Portal AnalitikaIzvor

Časna sestra Kristina, porijeklom sa Sicilije, probija se sedmicama iz emisije u emisiju i sada se mnogi nadaju da bi mogla doći i do finala koji će se održati u junu. Unaprijed se znalo da će u emisiji u srijedu gostovati Kajli, ali da će njih dvije izvesti pravi spektakl nije se moglo predvidjeti.

Sestra Kristina osvojila je i Ameriku, pa joj je New York Times u svom međunarodnom izdanju posvetio tekst na prvoj stranici. Kristina je krenula, zapravo, iz jedne škole časnih sestara u kojoj se uči pjevanje i trebala je nastupiti i pred papom, ali je uganula nogu. Nije otišla na Trg sv. Petra, ali je odlučila da postane časna sestra. Otišla je najprije u Brazil da pomagaže djeci, a onda se vratila u samostan u Milano.

Nastavila je da pjeva i ove godine prijavila se za takmičenje u emisiji The Voice.

Postala je italijanska verzija Vupi Goldberg (Whoopi Goldberg) u filmu Sister Act. Zanimljivo je i da su se svi poznati pjevači iz žirija, između ostalih i Rafaela Kara (Raffaella Carra), ponudili da joj budu mentori, a ona je za svog “trenera” izabrala talijanskog repera J-Axa.

(vecernji.hr)

Portal Analitika