Politika

Srđan Milić na vojnoj paradi kod Putina!

okputin1
P
redsjednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić jedini je zvanični predstavnik Crne Gore na grandioznoj vojnoj vojnoj paradi koju je danas u Moskvi orgnizovao ruski predsjednik Vladimir Putin povodom Dana pobjede nad fašizmom, saznaje Portal Analitika.

Srđan Milić na vojnoj paradi kod Putina!
Portal AnalitikaIzvor

U tradicionalnoj paradi na Crvenom trgu učestvovalo je više od 11.000 vojnika i oficira oružanih snaga, policajaca, kadeta vojnih koledža i akademija, kao i kadeta vojne i mornaričke škole.

srdjan-milic
Predsjednik Putin, koji je glavnokomandujući ruskih oružanih snaga, po tradiciji prisustvuje paradi koju je ove godine pratilo više od 600 novinara.

Prisustvom na vojnoj paradi predsjednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić započeo je višednevnu posjetu Rusiji.

Pored Milića u zvaničnoj delegaciji SNP-a su i funkcioneri te partije Miomir Vojinović i član GO te partije iz Plava advokat Branimir Dašić.

Delegacija SNP-a zvanično će posjetiti Dumu, Vladu Rusije, Predsjedništvo, kao i najveće crkvene velikodostojnike, jer žele, kako kažu, da objasne da izjave premijera Mila Đukanovića ne predstavljaju volju većine građana Crne Gore.

SNP je kao trazlog posjete naveo da jasno i javno želi da pokaže da “neodgovorne izjave Đukanovića ne predstavljaju volju većine građana Crne Gore”.

Rusko crnogorski odnosi zahladnjeli su nakon posjete premijera Mila Đukanovića Vašingtonu kada je rusko ministarstvo vanjskih poslova optužilo crnogorskog premijera da se pridruživanjem sankcijama koje su protiv Moskve zbog agresije na Ukrajinu uvela EU pokazao neprijateljske namjere prema Moskvi. Đukanović je demantovao te tvrdnje navodeći da nikada nije iznosio antiruske stavove.

U saopštenju SNP-a navodi se da su narednih dana planirani susreti sa zvaničnicima i poslanicima Ruske Dume, sa članovima Predsjedništva Partije Jedinstvene Rusije, rukovodstvom Komiteta za međunarodne poslove savjeta Federacije, Agencije Ministarstva spoljnih poslova Rusije za međunarodnu saradnju, čelnicima Trgovinsko-Industrijske komore Ruske Federacije.

Takođe, Delegacija SNP imaće prijem u Moskovskoj Patrijaršiji i susrete sa velikodostojnicima Ruske crkve.

I ova posjeta predsjednika SNP Srđana Milića Moskvi, predstavlja nastavak istorijski dobre i prijateljske saradnje Crne Gore i Rusije, kao i konstruktivne saradnje Socijalističke narodne partije Crne Gore sa predstavnicima političkih partija i Vlade Ruske Federacije, zaključeno je u saopštenju.

N.Zečević

 

 

Portal Analitika