Politika

NESTERENKO: Sankcije ne mogu da nanesu štetu Rusiji, građani ne odobravaju poteze Vade

1804andrejnesterenkook
S
ankcije Crne Gore ne mogu da nanesu štetu Rusiji, a iz razgovora sa građanima znam da ne odobravaju poteze Vlade, istakao je amabasador Rusije u Crnoj Gori Andrej Nesterenko.

NESTERENKO: Sankcije ne mogu da nanesu štetu Rusiji, građani ne odobravaju poteze Vade
Portal AnalitikaIzvor

On je sinoć u Herceg Novom, povodom obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom, kazao da „to što se Crna Gora pridružila sankcijama protiv Rusije nije u redu”.

- Odnosi između Crne Gore i Rusije oduvijek su bili odnosi drugarstva i prijateljstva. Ove sankcije Crne Gore ne mogu da nanesu štetu Rusiji. Iz razgovora sa građanima znam da ne odobravaju poteze svoje vlade. Mislim da građani ne misle onako kako se Vlada odredila prema Rusiji i o tome koji su to ciljevi koje žele sankcijama da postignu - kazao je Nesterenko novinarima nakon proslave Dana pobjede nad fašizmom koju je Ruski kulturni centar organizovao za građane Herceg Novog, prenosi Dan.

Na pitanje kako komentariše izjave ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Čepurina da Crna Gora nepotrebno srlja u naručje NATO-a, Nesterenko je rekao da nema običaj da komentariš izjave kolega.

- Ipak, u razgovoru mi je potvrdio da nije želio da uvrijedi nikoga u Crnoj Gori, a to je i u samom prevodu prenijeto pomalo nekorektno. Vjerujem da ruski ambasador u Srbiji nije htio nikog da naljuti. On voli sve narode na Balkanu - kazao je Nesterenko.

Portal Analitika