Fudbal

U18: Remi sa Luksemburgom

Omladinnci
M
lađa omladinska reprezentacija Crne Gore remizirala je danas u Erpelandžu sa odgovarajućom selekcijom Luksemburga - 1:1. Izabranici Aleksandra Miljenovića bili su na domak druge pobjede u tri dana, ali je pad koncentracije prilikom prekida u finišu utakmice ipak koštao naš tim novog trijumfa.

U18: Remi sa Luksemburgom
Portal AnalitikaIzvor

Crna Gora je odlično otvorila utakmicu i već u petom minutu stvorila idealnu priliku za gol, ali je golman domaćih Amodio sjajnom reakcijom skinuo "zicer" Zoranu Petroviću. Mladi čuvar mreže odlično je reagovao i 20-ak minuta kasnije nakon solidnog pokušaja Šarkića sa desetak metara iskosa, dok je u finišu prvog poluvremena Petrović, nakon kornera, glavom pogodio prečku.

Nakon pet minuta igre u nastavku naša selekcija je napokon pronašla put do mreže domaćina - Milošević je odlično proigrao Filipa Kukuličića, a ovaj majstorski prevario Amodija i donio prednost svom timu. Samo tri minuta kasnije Milošević je odlično šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je golman Luksemburga potvrdio da je ovo njegovo veče. U samom finišu utakmice, kada se već činilo da će "sokoli" upisati novu pobjedu, stiglo je izjednačenje - Kalisa je kaznio lošu reakciju naše odbrane i nakon prekida sa nekoliko koraka zatresao mrežu Pavličića.

- Bili smo bolji tim tokom većeg dijela utakmice, ali smo propustili veliki broj šansi da na vrijeme riješimo pitanje pobjednika. Na kraju smo zbog toga bili kažnjeni, poslije jednog prekida i praktično jedine opasne situacije pred našim golom. Bez obzira na to, zadovoljan sam - bile su ovo dvije dobre provjere, a i protivnik je pokaao da je dobra reprezentacija koja se ne smije potcijeniti. Igrači su se još jednom uvjerili da nije floskula da danas više nama slabih floskula - rekao je nakon utakmice Aleksandar Miljenović.

Luksemburg - Crna Gora 1:1 (0:0)

Stadion "An der Trel", Erpeldanž

Gledalaca: 300

Strijelci

0:1 - Kukuličić 50'

1:1 - Kalisa 88'

Žuti kartoni

Švic - Luksemburg

Popović - Crna Gora

Crveni karton

Rudović 84' - Crna Gora

Luksemburg: Andrea Amodio, Noe Evert, Janik Da Garsa Dias (Kristofer Tiel), Aldin Skenderović, Sven Kalisa, Edvin Muratović, Maks Mangen (Florijan Bonert), Žerar Merš (Kai Švic), Rikardo Kouto Pinto, Elvis Lima Sousa, Andre Oliveira Baroš Da Silva. Selektor: Rejnhold Bru.

Crna Gora: Đorđe Pavličić, Dragan Grivić, Danijel Zindović (Andrija Vukčević), Jovan Vujović (Dejan Kotorac), Nicola Nilović, Nikola Popović, Anđelo Rudović, Stefan Vukčević (Stefan Milošević), Oliver Šarkić, Zoran Petrović (Filip Kukuličić), Žarko Vilotijević (Stefan Lončar). Selektor: Aleksandar Miljenović.

Portal Analitika