Politika

STIJEPOVIĆ: Poslije izbora su dobrodošli svi koji žele da realizuju naš izborni program

0508migovijesti
M
i ćemo da osvojimo apsolutnu vlast, ali nije nikakav problem ako neko hoće nakon izbora da realizuje naš izborni program, kazao je za Televiziju Vijesti nosilac liste Demokratske partije socijalista za izbore u Podgorici, Slavoljub Stijepović.

STIJEPOVIĆ: Poslije izbora su dobrodošli svi koji žele da realizuju naš izborni program
Portal AnalitikaIzvor

U emisiji „Načisto“ urednika Petra Komnenića on je pojasnio zašto Demokratski front smatra prijetnjom državi, ukoliko bi na izborima 25. maja osvojio vlast u Glavnom gradu.

- Od Miodraga Lekića smo čuli da ima namjeru, ako pobijedi, da pravi trgovinu sa drugima i nakon toga ruši Vladu. Međutim, kada znamo ko čini DF – ne znam u procentima, ali to su dominantno birači Nove srpske demokratije, koji su na referendumu glasali „ne“ ovoj državi - to biračko tijelo uporno, i dalje, radi na tome da se Crna Gora ne prizna kao samostalna država.

Stijepović je takođe rekao „nešto više“ i o mogućim postizbornim koalicijama. Na pitanje Komnenića kako je moguće da su srpske i prosrpske partije, kada ih DPS zove u koaliciju, „lojalni građani, komšije sa kojima bi trebalo graditi ovu državu, na principima međunacionalnog uvažavanja“, a kada se pomene mogućnost saradnje sa nekim drugim, postaju „bradati četnici“, on odgovara:

- Znate snagu SDP-a. Mislite li da bi SDP ušao sa DF u neku koaliciju, da bi sa 5, 6 ili 10 odsto mogao dominantno da utiče na politiku DF-a? Ne, naravno.

Nosilac liste DPS-a kaže da njegova kandidatura nije pokušaj DPS-a da „ispegla“ odnose sa SDP-om, i dodaje da odlazeći gradonačelnik Miomir Mugoša nije bio zatečen odlukom. Uz to, DPS vidi kao pobjednika izbora u Glavnom gradu.

-  Mi ćemo da osvojimo apsolutnu vlast. Nama neće trebati ni jedan koalicioni partner. Međutim, nije nikakav problem ako neko hoće nakon izbora da realizuje naš izborni program. Uz poštovanje ovih principa, može da dođe i da sarađujemo na onome što je realizacija tog programa, a što su nam građani dali kao povjerenje i obavezu da to ispoštujemo.

Portal Analitika