Politika

Slobodan Marović podržao listu “Čist izbor” u Baru

0805marovic
L
istu „Čist izbor“ Socijaldemokratske partije u Baru na predstojećim lokalnim izborima podržao je poznati crnogorski fudbaler Slobodan Marović. Čovjek koji se svojom bogatom biografijom smatra jednim od najuspješnijih fudbalera u istoriji crnogorskog fudbala.

Slobodan Marović podržao listu “Čist izbor” u Baru
Portal AnalitikaIzvor

“Socijaldemokrata sam po uvjerenju, svi principi i ideje socijaldemokratije su u potpunosti u saglasnosti sa mojim životnim stavovima i vizijama onoga što jedno društvo treba da bude. Moja privrženost SDP - u Crne Gore je prisutna od samog početka, dakle od osnivanja do današnjeg dana. Smatram da je SDP Crne Gore pouzdana državotvorna partija sa jasnim i najprepoznatljivijim građanskim konceptom od samog njenog osnivanja. Ova partija je privržena svojoj državi i dosljedna  u tome, i upravo ta dosljednost i istrajnost  predstavljaju jedan od najjačih atributa SDP-a.”- rekao je Marović.

Prve fudbalske korake je napravio u Mornaru iz Bara, ali je prvi profesionalni angažman dobio u Osijeku, odakle je 1989. godine prešao u redove Crvene zvezde.  Bio je standardni član odbrambene postave beogradskog kluba u sezoni 1990/91. u kojoj su "crveno-beli" pokorili svjetski i evropski fudbal, što je ujedno i njegov najveći klubski uspjeh.

Nakon  ove velike titule, preselio se u Švedsku u redove Norčepinga, da bi karijeru okončao braneći boje kineskog Žensena.

Boje Jugoslavije Marović je branio četiri puta. Debitovao je 29. avgusta 1987. godine u duelu sa Sovjetskim Savezom.

Jedno vrijeme se bavio menadžerskim poslom. Obavljao je  i funkciju sportskog direktora u FK Mornar iz Bara. U periodu dok je Robert Prosinečki vodio Crvenu Zvezdu bio je njegov prvi pomoćnik.

Ono što ga naročito raduje je činjenica da se na listi SDP Bara našao veći broj sportista,  nego što je bio slučaj do sada. Smatra da je svaki segment društva jako bitan, a sportisti su ti koji su adekvatni da kroz politčko djelovanje dovedu do promjena na bolje u crnogorskom sportu. Istakao je da sportisti koji imaju afiniteta prema politici jesu novina koja će doprinijeti da sportska strana društva bude promijenjena na bolje.

 

Portal Analitika