Muzika

Sergej Ćetković: Pjevam za Balkan!

85serg
"Srećan sam što je Crna Gora konačno ušla u finale", kazao je za Portal RTCG predstavnik Crne Gore na ovogodišnjoj Pjesmi Evrovizije Sergej Ćetković.

Sergej Ćetković: Pjevam za Balkan!
Portal AnalitikaIzvor

Sergej je bio prvi proglašeni od deset finalista Eurosonga, u prvoj polufinalnoj večeri.

On u izjavi za Portal RTCG ne krije oduševljenje.

"Jako sam srećan i zadovoljan. Drago mi je što su svi na kraju zadovoljni, jer smo se poslije toliko vremena našli u fiunalu. Čekaju nas probe i sve isto, ali smo to već uvježbali toliko puta da samo treba ponovo da zablistamo na velikoj sceni", kaže Sergej.

Naš predstavnik na ovogodišnjem Eurosongu očekuje dobar plasman i u finalu iako smatra da je i sinoćni uspjeh veliki za Crnu Goru.

"Nadam se što boljem plasmanu, ali što se nas tiče, mi smo svoj dio posla obavili, ne samo ulaskom u finale, već i svim onim što smo radili posljednjih nekoliko dana u Kopenhagenu. Sve pokazuje da smo ostavili jako dobar i pozitivan utisak i da se pjesma svima sviđa."

Sergej je iznenađen ogromnom podrškom ljudi koji nijesu iz Crne Gore i regiona.

"Mnogo je onih koji nijesu Crnogorci i nijesu sa teritorije bivše Jugoslavije, koji su navijali za nas i mahali crnogorskim zastavicama. Oni su vjerovali u nas i očekivali da naša pjesma uđe u finale", kaže Sergej za Portal RTCG.

On je na konferenciji za novinare koja je sinoć organizovana nakon glasanja kazao da u finalu pjeva za cijeli Balkan.

“Za Crnu Goru ovo je bilo težak zadatak. To je normalno za mnoge zemlje, ali za Crnu Goru je posebno – jer pet godina nijesmo uspjeli da se kvalifikujemo. Ove godine na Eurosongu nijesu Hrvatska, Srbija I Bosna I Hercegovina zato pjevam i za njih.”

Za uspjeh je neophodna i podrška najbližih.

"Moja supruga me bodri uživo, dok me dio porodice bodri pored malih ekrana", kaže Sergej za Portal RTCG.

Ovo je prvi put da Crna Gora uđe u finale popularnog muzičkog takmičenja. Većina takmičara pjevala je na engleskom jeziku, a pored Ćetkovića koji je pjevao na crnogorskom, na svom jeziku pjevala je predstavnica Portugala.

Sergej je sa pjesmom ''Moj svijet'' osvojio publiku u sali, pa je još prije refrena  uspio da  izmami aplauz, koji se čak čuo i u direktnom prenosu.

Osim Sergeja i Crne Gore, u finale su prošle i Holandija, Švedska, San Marino, Ukrajina, Azerbejdžan, Jermenija, Rusija, Mađarska i Island. U finale nijesu ušle Letonija, Estonija, Albanija, Belgija, Moldavija i Portugalija.

(RTCG)

Portal Analitika