Muzika

KNEZOVIĆ: Dijasporo, glasaj za Sergeja Ćetkovića

okcetkovic
U
rednik Muzičke redakcije TVCG Slaven Knezović očekuje da će crnogorski predstavnik na Eurosongu Sergej Ćetković ostvariti dobar plasman i u finalu 10. maja. Knezović je pozvao dijasporu da u subotu glasa za Sergeja.

KNEZOVIĆ: Dijasporo, glasaj za Sergeja Ćetkovića
Portal AnalitikaIzvor

- U pitanju je najprestižnije evropsko muzičko takmičenje i sjajan primjer kako državu treba predstaviti kroz umjetnost i sport i u ovom slučaju to je muzika. Niko tamo lično ne ide, prava definicija je predstavljanje države u pravom smislu te riječi, poručio je u izjavi za TVCG Slaven Knezović.

Ovo je prvi put da Crna Gora uđe u finale popularnog muzičkog takmičenja. Većina takmičara pjevala je na engleskom jeziku, a pored Ćetkovića koji je pjevao na crnogorskom, na svom jeziku pjevala je predstavnica Portugala.

Sergej je sa pjesmom ''Moj svijet'' osvojio publiku u sali, pa je još prije refrena uspio da izmami aplauz, koji se čak čuo i u direktnom prenosu.

Osim Sergeja i Crne Gore, u finale su prošle i Holandija, Švedska, San Marino, Ukrajina, Azerbejdžan, Jermenija, Rusija, Mađarska i Island. U finale nijesu ušle Letonija, Estonija, Albanija, Belgija, Moldavija i Portugalija.

 

 

Portal Analitika