Politika

Bijelo Polje: Liberalna partija podržala SDP

0705sdpbppressok
O
pštinski odbor Socijaldemokratske partije Bijelog Polja održao je danas konferenciju za novinare ma kojoj je nosilac liste Tufik Bojadžić pozvao sve građane Bijelog Polja da 25. maja izađu na izbore i  slobodno glasaju za onu političku partiju kojoj najviše vjeruju.

Bijelo Polje: Liberalna partija podržala SDP
Portal AnalitikaIzvor

-SDP  će ostati dosljedan kao i svih ovih 25 godina i istrajati u tome da  zaista ostane čist izbor“ istakao je nosilac liste Socijaldemokratske partije  (SDP) Bijelo Polje – „Čist Izbor“, Tufik Bojadžić.

Predsjednik OO LP Bijelo Polje Samedin Agović izjavio je da je  podrška listi SDP Bijelo Polje – Čist Izbor  prirodna, i da ove dvije partije vežu veoma bliski programi. Rekao je i da je ova lista reprezentitivna i da je taj tim najbolji garant da grad može da se mijenja i da postane udobno mjesto  za sve građane, mjesto iz kojeg ljudi neće odlaziti, već ostajati i  živjeti u njemu, po mjeri i standardima građana EU.

„U okviru svojih nadležnosti Socijaldemokratska partija će se u budućoj lokalnoj upravi  zalagati za unaprjeđenje postojećih socijalnih servisa i usluga,  njihovu punu održivost, kao i uspostavljanje novih mehanizama  neophodnih za sveobuhvatno opsluživanje socijalno ugroženih  kategorija“ dodao je odbornički kandidat Vuk Konatar.

-Ukoliko građani 25. maja daju punu podršku Socijaldemokratskoj  Partiji – „Čist Izbor“ broj 2, prvi zadatak nove lokalne samouprave  biće konsolidacija javnih finansija – saniranje dugova, reforma  i dosljedna realizacija programa SDP-a. Na taj način Bijelo Polje će opravdati i učvrstiti poziciju Regionalnog Centra. Građanima nudimo kvalitetan i realan program  oporavka Bijelog Polja, što je jedino moguće samostalnom nastupom,  jer želimo da snosimo odgovornost za data predizborna obećanja, a  takođe zahtijevamo podršku građana da zajedno realizujemo naš program. SDP je spreman na postizbornu saradnju sa onima koji su spremni  da prihvate naš izborni program i u potpunosti ga realizuju u toku  mandata. Sigurno je da mi nećemo praviti bilo kakve neprincijepilne post-izborne koalicije- istaknuto je na pres konferenciji, uz poziv svim učesnicima u izbornoj utakmici na fer i korektnu kampanju,  “mada su naši aktivisti registrovarali pojedinačne pritiske, čak i na  odborničke kandidate SDP-a, od strane visokih funkcionera određene  partije”.

-Ukoliko se pritisci i ucjene nastave bićemo prinuđeni da  reagujemo, kako medijski, tako i zakonski. SDP ima snage i mehanizme da  zaštiti sve svoje članove, aktiviste, simpatizere i glasače, kao i sve  ostale građane bez obzira na političku ili bilo koju drugu pripadnost- upozorile su socijaldemokrate.

Portal Analitika