Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • PZP: SNP neće imati sjutra kandidata za prvog čovjeka HN, DPS: Jedino rješenje prijevremeni izbori

PZP: SNP neće imati sjutra kandidata za prvog čovjeka HN, DPS: Jedino rješenje prijevremeni izbori

0705hn
S
jednica na kojoj bi trebalo da bude izabran prvi čovjek Herceg Novog zakazana je za sjutra u 11 sati i 30 minuta, prenosi radio Antena M.

PZP: SNP neće imati sjutra kandidata za prvog čovjeka HN, DPS: Jedino rješenje prijevremeni izbori
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednica Skupštine Opštine Danijela Đurović rekla je da „očekuje da će sjednici prisustvovati svih 35 odbornika, te da će se ozbiljno i odgovorno ponijeti prema zadatku koji je pred njima, dakle izbor predsjednika opštine Herceg Novi“.

Izvršni odbor Socijalističke narodne partije jednoglasno je odlučio da Obrad Gojković bude kandidat te partije za predsjednika opštine Herceg Novi, čime je, kako je juče saopšteno stavljena tačka na nesuglasice koje su postojale među odbornicima SNP-a

Na pitanje da li se sjutra moći očekivati  preokret, te da li vjeruje da će biti izabran na sjutrašnjoj sjednici od Obrada Gojkovića novinarka radija Antena M nije dobila prezican odgovor.

„U toku je procedura, treba da se donesu neke odluke, ne mogu Vam ništa više reći“, kazao je Gojković.

U DPS-u su bili konkretniji i njihov kandidat biće Zoran Bošnjak.

„To je jedina kandidatura koju smo dobili u sazivu ove sjednice, prijedlog kandidature Obrada Gojkovića, iako se u medijima pojavila  informacija da ga je partija jednoglasno podržavala, još uvijek njegove kandidature nema u propisanom obliku, da li će je biti ne znam, formalno može da stigne do početka sjednice“, objasnio je šef kluba odbornika DPS-a Andrija Radman.

Da bi sjutrašnji dan mogao donijeti iznenađenja da se nasuliti iz najave koalacionog partnera SNP-a, PZP-a čiji je član Miloš Bigović koji je rekao da „prema njegovim saznanjima SNP zbog nesuglasica koje postoje, neće imati kandidata“.

Bigović ističe  problem nije u PZP-u, jer su oni kaže poštovali koalicioni sporazum.

„Direktno je problem do SNP. U ovom trenutku mi ne bi željeli da se svrstavamo niti na jednu stranu, niti da procjenjujemo da li je jedna ili druga strana SNP upravu, sačekajmo sjutrašnju sjednicu“, kazao je Radman i dodao da je ubijeđen da sjutra Herceg Novi neće dobiti predsjednika.

„Iz razloga što nas kandidat može očekivati samo glasove opozicije, 14 glasova odbornika DPS i dva SDP, a predstavnik SNP Obrad Gojković mislim da ni sjutra neće imati podršku zbog dubokih podjela koje postoje u toj partiji i koalaciji“, rekao je Radman za radio Antena M.

Iz DPS kažu da je izlaz iz ove situacije „skraćenje mandata i raspisivanje prijevremenih lokalnih izbora“.

„Jedino tako Herceg Novi neće biti taoc unutar partijskih i unutar koalicionih prepucavanja“, kazali su iz DPS-a.

Podsjećamo, dosadašnjem predsjedniku Opštine Herceg Novi Dejanu Mandiću istekao je mandat 24 aprila.

Izvor: antenam.net; foto: kotormar.com

Portal Analitika