Politika

Vujanović u posjeti Monaku

2
P
redsjednik Crne Gore Filip Vujanović  na poziv Nj.P.V. Princa Alberta II od Monaka, boravi u zvaničnoj posjeti Kneževini Monako.

Vujanović u posjeti Monaku
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednika  Vujanovića danas je uz najviše državne  i vojne počasti dočekao princ Albert II ispred palate u Monaku.

Nakon svečane ceremonije dočeka, predsjednik Vujanović i Princ Albert II  zajednički  su na sastanku  iskazali zadovoljstvo nastavkom političkog dijaloga na najvišem nivou, kao dodatnim podsticajem za jačanje ukupnih odnosa između dvije države.  Predsjednik Vujanović i Princ Albert su konstatovali bliske i prijateljske odnose između dvije države i izrazili spremnost za zajednički doprinos proširenju međusobne saradnje . Obje strane su saglasne da treba nastaviti sa izradom relevantnih sporazuma između država za jačanje normativne osnove za saradnju.

Vujanović i Princ Albert II su imali konstruktivne razgovore o mogućnostima saradnje u oblasti turizma, održivog razvoja i zaštite Mediterana. Ovom prilikom, istaknuta je uloga i vizija Monaka u pogledu zaštite biodiverziteta, očuvanja morskih oblasti i harmoničnog suživota čovjeka sa prirodnom okolinom radi uspostavljanja efikasnog i trajnog sistema upravljanja biodiverzitetom, kao i važnost Plave inicijative i aktivnog učešća u Naučnoj komisiji Mediterana.

Razmijenjena su mišljenja o aktuelnim političkim pitanjima i važnosti napretka Crne Gore u njenim evropskim i evroatlanskim integracijama i  kontinuiranog doprinosa  Crne Gore u jačanju regionalne stabilnosti i saradnje.

Predsjednik Vujanović je prisustvovao i otvaranju  počasnog konzulata Crne Gore u Kneževini Monako, koje je upriličeno povodom njegove zvanične posjete.

 

 

Portal Analitika