Politika

LEKIĆ: Izbori u Podgorici poslednji čas za promjene

0605lekic
Z
načaj izbora u Podgorici je veliki i to je momenat koji može da povuče promjene u Crnoj Gori, koje su neophodne i za koje je poslednji čas-ocijenio je danas lider Demokratskog fronta (DF) Miodrag Lekić na predstavljanju izbornog programa te stranke za predstojeće izbore u Podgorici.
LEKIĆ: Izbori u Podgorici poslednji čas za promjene
Portal AnalitikaIzvor


Lekić

je kazao da je izborni program DF-a u isto vrijeme i ambiciozan i realan.


–Ambiciozan jer ste vidjeli mnoštvo ideja i uočili ogromnu volju da se mnoge stvari mijenjaju. Sa druge strane, pokušavamo da budemo i realni. Živimo u sumornim vremenima i ne možemo pretendovati na preokrete ekonomskog stanja, koje je uslovljeno politikom Vlade i svim politikama koje su dovele do degradacije ekonomskog, društvenog i političkog života. Podgorica nije izolovano ostrvo već dio stvarnosti koja je sumorna i u tom smislu kažem da iako želimo ambiciozno da radimo ne obećavamo lake preokrete, već želimo da strpljivim radom pokažemo da smo spremni i kompetentni da izvršimo promjene u Podgorici i Crnoj Gori-istakao je

Lekić

.



Ideja vodilja na predsotjećim izborima su kako kaže

Lekić

promjene i dodaje da DF nije nikakva radikalno-revolucionarna grupacija. On naglašava da DF namjerava radikalan diskontinuitet sa mnogim stvarima.


-Posebno u načinu vođenja grada. Načinu, koji je dio ukupnog stila politike u Crnoj Gori-neodgovornosti. Neodgovornost, koncentracija moći pojedinaca koji demonstriraju šefovsko-vezirske stilove koji nisu primjereni ni civilizovanim normama, ali ni demokratskim pravilima i običajima. Želimo da afirmišemo timski rad i svježe ideje. Gradonačelnik treba da bude pristojna, kulturna ličnost. Takođe, treba da bude kompetentan, da bude običan građanin u formalnom smislu. Treba napraviti diskonuitet sa privatnim pristupom društvenim poslovima. Svi koji vode društvene poslove treba da znaju da su oni u službi građana i da teže dobru građana, a ne privatnom dobru-poručio je lider DF.



Lekić

je kazao da se

Mugoša

inati građanima Podgorice na način što neće da saopšti kome je dodijelio stanove od državnog novca.


-Misterija u Crnoj Gori jeste kome je gradonačelnik poklonio stanove. Da ih je poklonio privatno, ne bi ga ni pitali. On je dodijelio stanove društvenim parama. On može da se inati i prkosi građanima Podgorice da neće da kaže kome ih je dao. Mi smo u tom smislu na nekom afričkom nivou-ocijenio je on.


-Ozbiljno ćemo se uhvatiti ovoga posla i sigurni smo da će građani to znati da cijene. Ne nagovaramo nikoga da glasa DF, nego da glasaju za sebe i vide ko želi da doprinese opštem dobru. Mi smo za dalju gradnju Podgorice bez ugrađivanja. Očekujem da počnemo promjene u Podgorici, koje će se proširiti po cijeloj Crnoj Gori-zaključio je

Miodrag Lekić

.



Kandidat za odbornika DF-a,

Zoran Lakušić

kazao je predstavljajući izborni program da je trenutna vlast stavila katance na gotovo sva preduzeća i dodao da broj nezaposlenih konstantno raste. – Mi ćemo napraviti diskonuitet sa politikom DPS-a, koja najavljuje da će

Migo

nastaviti

Mugijevim

stopama. Nakon 25. maja mi ćemo nastaviti sa gradnjom Podgorice da i ona dobije obrise urbanog grada-


Branka Bošnjak

se posebno osvrnula na razvoj turizma u glavnom gradu i istakla da će DF stimulisati izletnički turizam, urediti obale rijeka, valorizovati prirodne resurse, izraditi plan za ekonomsku valorizaciju Skadarsko jezera.


Ona je kazala i da je

Miomir Mugoša

izvršio „kulturocid“ nad gradom rušenjem hotela Crna Gora, kina “Kultura” i zatvaranjem knjižare Kultura.


Bošnjak

je naglasila da će se DF posebno baviti pitanjem Stare varoši, koja je potpuno devastirana.


Goran Radonjić

je predstavio dio izbornog programa koji se odnosi na „legalizaciju Podgorice“ i saopštio da će legalnost biti osnovni princip rada nove lokalne uprave koju će oformiti DF.

Portal Analitika