Politika

Vlahović ujedinjuje liberale?

904vlahovic
N
ova partija Crnogorska demokratska unija CDU biće osnovana 14. juna u Podgorici, potvrđeno je Dnevnim novinama iz Koordinacionog odbora nove stranke.

Vlahović ujedinjuje liberale?
Portal AnalitikaIzvor

U martu je jednoglasno za kandidata za predsjednika CDU-a izabran Miodrag Vlahović.

U CDU spremaju osnivačku konvenciju sa 350 delegata, oko 150 gostiju iz Crne Gore, regiona i iz Evrope. Buduća partija već ima povjerenike i odbore u 15 gradova Crne Gore, a do osnivačkog skupa očekuju da će biti prisutni u svih 23. CDU će imati Glavni odbor od 81 člana, dok će Predsjedništvo imati 21 člana.

Dnevne novine saznaju da u Crnogorskoj demokratskoj uniji razmatraju mogućnost ujedinjenja sa Demokratskim centrom, na čijem čelu se nalazi nekadašnji potpredsjednika Pokreta za promjene Goran Batrićević.

Iako je u posljednje vrijeme veliki broj članova Liberalne partije pristupio CDU, a iz LP su se čule oštre kritike na račun partije u osnivanju, u Crnogorskoj demokratskoj uniji žele da im pruže ruku pomirenja. Iz pouzdanih izvora DN saznaju da će CDU i Liberalnoj partiji ponuditi ujedinjenje, kako bi se okupio što veći broj bivših liberala.

 

Portal Analitika