Zabava

Kit Ričards prodaje svoj Ferari

0505ferariricardsok
A
utomobil koji je star preko 40 godina, a koji je legendarni gitarista Rolingstonsa vozio 15 godina, biće ponuđen na aukciji zajedno sa nekadašnjim trkačkim automobilom starim preko 60 godina.

Kit Ričards prodaje svoj Ferari
Portal AnalitikaIzvor

Kit Ričards, gitarista legendarne rok grupe Rolingstons, ponudiće na aukciji svoj Ferari Dino 246GT iz 1972. Gitarista je ovaj automobil kupio nov i vozio ga sve do 1986. kada je postao dio jedne kolekcije automobila u Japanu.

Ferari Fino 246GT je za tržište Sjeverne Amerike, gde ga je Ričards i kupio, proizveden u verziji sa V6 motorom zapremine 2.4 litra,  a koji je imao 175 konjskih snaga i petostepeni manualni menjač. Gitarista Stounsa je svoj primjerak kupio 1972. u Kaliforniji, a proizvedeno je svega 2 295 modela. Ričards ga je čak transportovao u London nakon tri godine, a ukupno je u svom automobilu prešao svega 25 000 milja.

Boja ovog Ferarija je "Argento" srebrna, sjedišta su u crnoj koži, a trenutno je kilometraža 28 000 milja. Ovaj model je veoma rijedak i ako se na to doda činjenica da je bio u vlasništvu rokenrol zvijezde sigurno je da će cijena na aukciji biti „paprena“.

0505spyderok

Dio iste aukcije biće i Cisitalia Abarth 204 A Spyder, automobil koji je učestvovao na dvije trke, a jedan je od samo dva takva modela koja su u verziji dvosjeda. Inače, godina njegove proizvodnje je 1950. što će mu sigurno povećati vrijednost na aukciji.

(autoportal.rs)

Portal Analitika