Zanimljivosti

STEFANOVIĆ: Noću nam treba zaštita policije

0505stefanovic
D
irektor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore doktor Saša Stefanović ocijenio je da zaposlenima u toj ustanovi odgovara jedino da ih čuva policija. On je kazao Dan-u da je za Zavod neprihvatljiv predlog za unajmljivanje firmi koje se bave zaštitom lica i objekata.

STEFANOVIĆ: Noću nam treba zaštita policije
Portal AnalitikaIzvor

Stefanović je naveo da su prošle godine imali dva fizička napada na zaposlene.

„Prijetnji i vrijeđana je bilo u više slučajeva. Što se tiče zaštite zaposlenih u jedinicama za hitnu medicinsku pomoć, nama jedino odgovara prisustvo jednog policajca u večernjim satima. Drugom vrstom obezbjeđenja nismo bili zadovoljni, jer pripadnici raznih zaštitara nisu obavljali zaštitu zaposlenih na odgovarajući način“, kaže direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore.

On dodaje da je veliki broj služni Zavoda koje treba obezbijediti, te da su poseban problem ekipe koje su na terenu i njihova zaštita.

„Koliko je nama poznato rješenje tog problema nemaju ni najsavremenije zemlje svijeta. U svakom slučaju, mi želimo potpunu sigurnost i zaštitu na radnom mjestu. Osuđujemo svaki napad na medicinsko osoblje, koje profesionalno i veoma požrtvovano obavlja ovaj težak i human posao“, ističe Stefanović.

Skupštinski odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje ranije je preporučio da se Upravi policije sugeriše da u skladu sa svojim mogućnostima rasporedi službenike i obezbijedi Urgentni centar, Hitnu medicinsku pomoć i sedam bolnica. Krajem marta je saopšteno da je registrovano 12 slučajeva napada na zdravstvene radnike.

Izvor: Dan; foto: pobjeda.me

Portal Analitika