Rukomet

LŠ: Đer prvak, Budućnost poražena u finalu!

ZeneBuducFinale
R
ukometašice Budućnosti nijesu uspjeli da se ponovo popnu na krov Evrope! U finalnom meču Lige šampiona favorizovani Đer slavio je 27:21 (15:10), ali su ''plave'' i pored poraza itekako premašile očekivanja ove sezone!

LŠ: Đer prvak, Budućnost poražena u finalu!
Portal AnalitikaIzvor

Mađarski tim tako je odbranio trofej namijenjen pobjedniku Lige šampiona i revanširao se crnogorskom šampionu za poraz u finalu 2012. godine.

Budućnost je prvi put poražena u finalu nekog evropskog takmičenja, nakon pet pobjeda, dok je mađarski tim prekinuo neugodnu tradiciju i iz trećeg pokušaja (finale Kupa pobjednika kupova 2006. i finale Lige šampiona 2012.) došao do pobjede protiv podgoričkog tima u meču za trofej.

I pored poraza u finalu, izabranice Dragana Adžića mogu da budu prezadovoljne ostvarenim rezultatom, jer je mladi tim pokazao karakter i premašio sva očekivanja u Ligi šampiona.

Najefikasnija u našem timu bila je Kristina Neagu sa sedam golova, dok je Klara Voltering imala 12 odbrana. Đer je do pobjede predvodila Anita Gorbic sa sedam golova, dok su Hajdi Loke, Eduarda Amorim i Adrien Orban po četiri puta zatresle mrežu Budućnosti. Katrin Lunde Haraldsen imala je 11 odbrana.

Đer je bolje otvorio utakmicu i poveo 2:0 golovima Gorbic i Loke, a ”plave” prvi gol postigle u 7. minutu kada je Dalbi zatresla mrežu Lunde Haraldsen. Nakon što je Neagu smanjila zaostatak na gol (3:2), uslijedila su četiri vezana gola Đera (dva Bognar Bodi, po jedan Amorim i Bulatović) za vođstvo 7:2 u 14. minutu.

Trener Dragan Adžić je bio primoran da zatraži tajm-aut, nakon kojeg je Neagu prekinula seriju od šest minuta bez postignutog gola i smanjila zaostatak na četiri gola – 7:3. Neagu i Dalbi bile su jedine raspoložene u napadu, što je bilo nedovoljno da bi se smanjio zaostatak – rumunska i danska reprezentativke postigle su po tri gola, ali je Đer bio efikasan i raznovrtsan u napadu, pa je u 23. minutu vodio 12:6, nakon što je Orban postigla svoj drugi gol. Cvijić je u 27. minutu smanjila zaostatak našeg tima na četiri gola (12:8) u 27. minutu, bilo je i 13:9, ali je mađarski tim na poluvremenu vodio 15:10.

Gorbic i Amorim u prvih 30 minuta postigle su po tri gola, Orban, Bulatović i Bognar Bodi po dva puta zatresle mrežu Voltering i Žderić, dok su u našem timu iz igre pogađale samo Neagu, Dalbi i Cvijić, uz gol Petrović iz sedmerca. Bulatović je svojim trećim golom donijela ”plus šest” za Đer (16:10) na početku drugog poluvremena. Uslijedio je period odlične igre našeg tima i serija 4:1, koju je zaključila Dalbi svojim petim golom i smanjila zaostatak na tri gola – 17:14 u 38. minutu.

Nakon nekoliko propuštenih prilika da se zaostatak smanji na dva gola, Koršoš i Orban donijele su Đeru pet golova prednosti (19:14) u 42. minutu. Budućnost je posljednji put zaprijetila u 45. minutu kada je zaostatak nakon gola Cvijić bio tri gola (19:16), ali je Đer dileme oko pobjednika otklonio u 54. minutu kada je Loke pogodila za 25:19.

BUDUĆNOST – ĐER 21:27 (10:15)

BUDIMPEŠTA – Arena ”Laslo Pap”. Gledalaca: 10.000. Sudije: Š. Bonaventura, Ž. Bonaventura (Francuska). Sedmerci: Budućnost 1 (1), Đer 2 (2). Isključenja: Budućnost 10, Đer 4 minuta. Crveni karton: Kovačić (Đer) u 56. minutu.

BUDUĆNOST: VOLTERING (12 odbrana), M. Vukčević, Žderić, PETROVIĆ 1 (1), NEAGU 7, Nikitina, Božović, Gjorgijevska, DALBI 5, Ježić, CVIJIĆ 4, MEHMEDOVIĆ 1, Pavićević, BIZDRA 1, Knežević 2, Lazović.

ĐER: LUNDE HARALDSEN (11 odbrana), Her (jedna odbrana), LOKE 4, Hornjak, Koršoš 1, GORBIC 7 (2), KOVAČIĆ 2, AMORIM 4, Redi-Šoš, Tervel, Orban 4, Sepeši, Širian, Bočko-Hornjak, BULATOVIĆ 3, BOGNAR-BODI 2.

WWW.ŽRKB.ME

Portal Analitika