Politika

Vučurović: Bogojević ponavlja potrošene političke doskočice

025ovanvucurovicok
A
ngažovanje nestranačkih ličnosti u politici može da bude korisno i dobro kada one na pravilan način usmjere svoje želje za promjenama i, naravno, kada raspolažu bar osnovnim znanjem vezano za najsloženiju ljudsku vještinu – politiku. Nažalost, nosilac liste SDP-a i Pozitivne Crne Gore, Dragan Bogojević, ne raspolaže ni nivoom znanja niti energijom, nego je više okrenut temama i matricama podjela koje je u suštini osmislio šef režima Milo Đukanović, saopštio je portparol Nove srpske demokratije i funkcioner Demokratskog fronta Jovan Vučurović.

Vučurović: Bogojević ponavlja potrošene političke doskočice
Portal AnalitikaIzvor

“Ničega tu novoga nema, ni inventivnosti, ni ideje ni energije, osim ponavljanja davno potrošenih političkih doskočica po kojima su mnogo prije njega postali prepoznatljivi Miodrag Miško Vuković i Obrad Mišo Stanišić. Od nosioca liste, nestranačke ličnosti, očekivalo se mnogo više, a na kraju treba da prođe par sati javnog nastupa pa da shvatite da tamo nema ničega, da od očekivanja nema ništa izuzev političkog neznanja, nesnalaženja, trapavog formulisanja i ponavljanja jeftinih i otrcanih doskočica”, ocjenio je Vučurović.

On smatra da je nakon Bogojevićevih javnih nastupa podrška koaliciji Evropsko lice Podgorice prepolovljena.

“Mi nemamo dileme kome to ide u prilog i hoćemo da vjerujemo da su ovakvi štetni nastupi ipak rezultat neznanja i nesnalaženja, a ne dugih prstiju velikog koalicionog partnera SDP-a na republičkom nivou, iz čijeg koalicionog zagrljaja u poslednjih 25 godina nijedna politička stranka nije izašla živa. Drugo objašnjenje je da neko iz SDP-a možda i želi loš rezultat ove koalicije kako bi jedina preostala mogućnost bila da i dalje ostanu sa DPS-om i tamo još pokušaju da povedu i Pozitivnu CG”, navodi se u saopštenju koje potpisuje Vučurović.

U saopštenju se dodaje da će se NOVA  i u ovoj izbornoj kampanji usmjeriti na predstavljanje programa Demokratskog fronta i borbu protiv DPS-a, te da svoju energiju neće rasipati na političke marginalce.

“Najvažnije teme za naše građane su pitanja ekonomije, otvaranja novih radnih mjesta, kao i borba protiv korupcije i organizovanog kriminala čije se najvažnije adrese nalaze u vladi Crne Gore. Vjerujemo da će građani masovno izaći na predstojeće lokalne izbore i dati nam očekivanu podršku kako bi DF sam preuzeo odgovornost za upravljanje Podgoricom i većinom drugih gradova”, poručuje Vučurovića.

U saopštenju se naglašava da je rasipanje glasova ili usmjeravanje opozicione energije ka onim strankama i pojedincima koji mogu pretrčati u zagrljaj DPS-a je veoma opasno. Vučurović kaže da je NOVA  sigurna da će na predstojećim lokalnim izborima u paketu biti kažnjeni i “nesposobni nosilac liste DPS-a i svi oni koji koketiraju sa tom politikom”.

“A što se tiče takozvane politike ,,trećeg puta’’ koju je promovisao nosilac liste Bogojević, tu priču smo poslednji put čuli od Mila Radulovića iz čuvene partije joga letača, koji su takođe bili ,,smješteni’’ između vlasti i opozicije, a čiji je uslov za koaliciju bio obavezno poznavanje joga letenja koje su demonstrirali u predizbornoj kampanji. Što se tiče Bogojevića, on je učinio izvjesni pomak u odnosu na letače, pa mu je uslov stajanje”, zaključuje Vučurović.

(CdM)

Portal Analitika